Reklama

Reklama

Juliny sny

  • Polsko Nadejdą lepsze czasy
Trailer 2

Obsahy(1)

Krásná mladá Jula vyrůstá v Putinově Rusku na Svalce, jedné z největších evropských skládek vzdálené pouhých dvacet kilometrů od Kremlu. Má jediný sen - opustit Svalku a vést normální život. Dokument mapuje čtrnáct let v Julině životě. Přímo na předměstí Moskvy - hlavního města s nejvyšším počtem miliardářů - se rozkládá Svalka, jedna z největších skládek světa. Je to drsné místo ovládané ruskou mafií. Ústřední postavou tohoto časosběrného dokumentu je Jula, která na skládce od dětství žije se svou matkou, přáteli a spoustou dalších lidí. Život na Svalce je sice tvrdý, ale zároveň je to místo, kde se za těch nejnepravděpodobnějších okolností může zrodit krása a lidskost. Právě zde Jula spřádá své sny o útěku a lepším životě, ačkoli se něco takového zdá být nemožné. Na Oscara nominovaná polská režisérka Hanna Polaková, která sledovala Julin život celých čtrnáct let, nás zavádí na dívčinu cestu za dosažením snů. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (7)

Haniczka odpad!

všechny recenze uživatele

1) Свалка je obecný název v ruštině pro skládku. 2) informace, že jde o největší evropskou skládku, to je lež. 3) k čemu je informace, že je 20km od Kremlu? 4) tito lidé by byli neúspěšní v jakémkoli státě, stačí se podívat do Californie, kde je takových dětí na ulici desítky tisíc a nikdo to neřeší. Když rodiče chlastají, berou drogy, množí se jak králíci a nadávají na Putina - to ještě neznamená, že to je ukázka, jak vypadá dnešní Rusko a že tak žijí normální Rusové. Tento "dokument" je propaganda, nic jiného. Podobně "nezaujaté dokumenty" v našem prostředí vytváří Sommerová, Třestíková nebo Klusák. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Casosberne dokumenty jsou u nas diky Trestikove vice nez zname. Zde si Hanna Polak vybere Julu, kterou sleduje jak zije na moskevske skladce odpadu. Urcite zajimave prostredi, zvlast pak z tepla domova. Divak se toho moc nedozvi, ale muze mit alespon radost, ze se hlavni hrdinka dostala z nejhorsiho. Coz povazuji za nejvetsi prednost celeho dokumentu... ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Problematiku lidi bez domova jsem studoval.Jedna tretina ma ruzne dusevni diagnozy a psychozy,treti byla ve vezeni a tretina se do teto situace dostala z vnejsich duvodu.U nas je vyborna zachranna socialni sit a programy pro zacleneni socialne vyloucenych zpatky do spolecnosti.Nevim jak je to v Rusku. Verim ze vetsina bezdomovcu uz se jako "homeles"narodili a jsou jimi treba uz na zakladni skole ve 13letech.Alle nikdo to jeste nevidi. Autorka dokumentu nikomu nestranila. Mlada divka na skladku mezi "homeles" partu od zacatku nejak nepasovala. Nikdo z obyvatel neprojevoval snahu se ze situace vymanit, neobjevila se ani zadna socialni pracovnice.Obcas se na odpadcich valely lidske lebky. Lide kdyz vidi bezdomovce pospolite sedet a popijet si idealizuji jejich vztahy.Ve skutecnosti se vzajemne nenavidi a tvori navzajem si prospesna "pratelstvi".Nekdo ma obcansky prukaz,takze muze ostatnim vyzvedavat penize z brigad ,jiny umi strihat a dalsi je pseudolekarsky odbornik,takze poradi kdyz zrovna nekoho boli koleno. Podobne dokument vzbuzoval falesnou iluzi,ze na skladce vladne prijemna pospolitost.Ale obcas mezi lahvemi vodky probleskl zavan reality. Celkove je dokument divacky nevstricny az desivy.Lina hrdinka v prubehu let neskutecne nakynula.Rusky maji vseobecne deti brzo,takze zeme nepotrebuje doplnovat zemrele africany nebo araby jako v zapadnich zemich.Ruska kamaradka mi rikala, ze holka,ktera dlouho studuje vysokou skolu riskuje,ze bude ve 24letech uz "vybehana", stara,a nevda se. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama