Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Radko 

všechny recenze uživatele

Odér čistiacich saponátov sa vznáša nielen nad dlážkou hlavného hrdinu - fóbiami zmietaného podvodníka, ale aj nad celým filmom. Prílišné sústredenie na kvalitné spracovanie odsýpajúceho deja vytvorilo síce dokonale čistý antiseptický povrch s prekvapivou pointou, no na tomto vyblýskanci sa nepodarilo zachovať takmer ani smietku emočnej zainteresovanosti diváka. Čo je vo filme s rodinnou zápletkou trochu prieser. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix drámy komédie a heist filmu s nejakým tým morálnym ponaučením drží nad hladinou priemeru hlavne skvelý Cage v Monkovskej úlohe trochu bláznivého zlodeja. Jeho vzťah s dcérou je na filme tým najlepším a záverečná scéna je fakt dojímavá. Ostatné línie sú ale len tuctová vrátane ústredného podvodu bez ohľadu na to, či ho odhadnete alebo nie. Z vedľajších úloh tu má nejaký priestor len Sam Rockwell, ale nemá príliš čo hrať, čo je vzhľadom na dôležitosť jeho postavy škoda. Takže celkovo to je jeden z tých slabších Scottových filmov, ale za jedno pozretie to pre Cageových fanúšikov stojí. 6/10. ()

Reklama

fars 

všechny recenze uživatele

Film od ktereho jsem nic moc necekal a dostal jsem vic...nez jsem cekal :-) Nicholas Cage a jeho roztrzitost a tiky v ocich byly super, jeho dcerka byla jeste lepsi, no a ten zaver? Vyrazil mi dech, mrzelo me jak to dopadlo.. ale nerekl bych ze to bylo na skodu, proste se mi to libilo. Ovsem byt po mojem (lepe receno byt ja v kuzi Roye), dje filmu by jeste pokracoval - druhy dil by byl trochu ve stylu Kill Bill: Roy se totalne nasere za to co mu provedli, proda bejvak a za prachy si poridi karavan a bouchacku, pak vyrazi na jih hledat toho grazla aby mu to dal poradne sezrat... ()

Kass 

všechny recenze uživatele

I velcí režiséři mají právo natočit si malý filmeček jen tak pro radost. Může z toho vzniknout docela příjemná zábava s poměrně nečekanou pointou - alespoň mě teda překvapila :-). Sam i Nicolas předvádí svůj standartně vysoký nadprůměr, ale na to děvčátko stejně nestačí. Slečno Alison - značím si vás ! ;-). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já se celkem, až na pár částí jakoby vytržených z kontextu (hlavně ten konec), bavil. Nick Cage je prostě super a se Samem Rockwellem tvoří sympatickou dvojku. Cage mám hodně rád a jsem na jeho humor zvyklý a i ve Švindlířích jsem se celkem smál. Hlavně když se na scéně objevila Royova dcera Alison Lohman, těm dvou to spolu neskutečně sedlo. Ridleyho Scotta jsem ve filmu nepoznal vůbec. Snad kromě nezbedné kamery ve filmu sám ze sebe neotiskl nic a natočil rutinní práci. Což není na škodu, jen si od toho člověk nesmí moc slibovat a brát to jako film velkého Ridleyho Scotta...Nejlepší hláška (ať už znamená cokoliv) : ,,Pro někoho jsou peníze jako cizí film bez titulků''...70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Pro režiséra Ridleyho Scotta byl film výletem prvním výletem na komediální pole. V době jeho vzniku komentoval, jak se k němu vlastně dostal: "Člověk by přece měl zkoušet nové věci... ale nehledal jsem si látku tohohle typu nijak usilovně. Prostě to vyplynulo z toho, že se moje přítelkyně zná s autorem knižní předlohy Tedem Griffinem. Hrozně jeho práci obdivuje a jednoduše mě donutila, abych si to přečetl. Když narazím na spisovatele, se kterým si budu rozumět, poznám to hned podle prvního odstavce. A tady se mi už po prvním odstavci začala v hlavě přehrávat filmová verze. Tak můj mozek funguje. Řekl jsem si i: 'Vidím Nicolase Cage.' Z nějakého bizarního důvodu mě napadl právě on, protože ho považuju za jednoho z největších hereckých chameleonů." (NIRO)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama