Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 2

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* dobře vystavěný příběh, kde jste až do konce v napětí jak to dopadne a Kathy Bates v hlavní roli to jsou hlavní klady tohoto thrilleru podle knihy Stephena Kinga. A když se to vezme, tak ani žádné zápory jsem nenašel. Své vysoké hodnocení si zaslouží a určitě i větší pozornost než současných necelých 2300 diváků. Za sebe sice dávám "jen" 4 hvězdičky, ale doporučuji dál všem kdo mají rádi poctivé dramata s kriminální zápletkou. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Strhující drama podle Kinga, kterého jsem nečetl a zároveň asi největší překvapení v rámci jeho adaptací, které jsem prozatím viděl. Dolores Claibornová je film, který prostě nemůže zklamat. Má působivou atmosféru, naprosto dokonale napsané postavy a vzájemné vztahy mezi nimi, výtečný příěh a další herecký koncert úžasné Kathy Bates a neméně skvělé Jennifer Jason Leigh. Od začátku do konce perfektní chuťovka, která je psychologicky nesmírně silná a obsahuje flashbacky, které jsou možná ještě o chlup zajímavější. A finále pak všemu nasadilo korunu. Nemám co vytknout, jediná škoda je snad jen to, že ho naše televize už léta nedávali. 100%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Dolores Claiborneová" je zhruba 220 stranový román, ktorý napísal v priebehu rokov 1989 až 1992 americký spisovateľ Stephen King. Kniha vyšla v roku 1993 a o dva roky neskôr sa dočkala filmového spracovania. Réžie sa ujal Taylor Hackford. Do hlavnej, titulnej úlohy obsadil herečku Kathy Bates. Táto dáma sa už raz pred tým objavila v hlavnej roli v adaptácii románu Stephena Kinga. Vo filme "Misery nechce zomrieť" stvárnila úchvatným spôsobom psychicky narušenú a nebezpečnú zdravotnú sestru Annie Wilkinsovú. Jej herecký výkon bol vtedy odmenený Oscarom. Ja by som jej bez mihnutia oka dal ďalšiu sošku i za to ako zahrala Dolores Clainborneovú. Opäť predviedla herectvo z ktorého naskakujú zimomriavky. No nie len kvôli nej si tento titul zaslúži plné hodnotenie. Je to jedno z najlepších a najkvalitnejších filmových spracovaní Kingovej literárnej predlohy. Perfektný psychologický thriller. ***** ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zase jednou jsem musel jen v úctě smeknout. Drama, psychologická hloubka, napětí, tajemství, zajímavě vyprávěný příběh, všechno jsem tu našel, včetně skvělých hereckých výkonů. Režisér vede příběh v několika časových rovinách, ovšem nikoliv proto, aby se předváděl, ale pokorně vše podřizuje stavbě příběhou a současně jeho srozumitelnosti. Během minuty se dvakrát přenese o několik let zpátky a zase zpět do současnosti, aniž to divákovi cukne okem. Opravdové pochutnání. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Až na dílčí přešlapy (předlouhý terapeuticko-vyšetřovatelský závěr s přehrávající Leigh) moc hezky napsaná mystérie, ve které se zdařile setkává étos pozapomenutého ostrova na kraji světa s nejedním tajemstvím, které v sobě skrývají jak postavy, tak samotné místo. Akorát ta snaha o feministickou rovinu selhává s obvyklou berličkou 90. let, kdy sice protagonistka je schopná, individuální a nezávislá postava, nicméně jakoby jí tato role neseděla, tak je neurotická, podléhá panickým atakům a závislosti na práškách. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na mnoha místech Nového Skotska. Filmaři navštívili ostrov Brier a města Westport, Digby, Chester, Lunenburd nebo Mahone Bay. (Terva)
  • Trajekt objevující se ke konci filmu nese jméno "Joshua Slocum", podle prvního člověka, který sám obeplul zeměkouli. (D3VIL)
  • Během natáčení scény na trajektu dostala Jennifer Jason Leigh mořskou nemoc. Jako záskok byla vybrána jedna ze studentek tamní střední školy. (D3VIL)

Reklama

Reklama