Reklama

Reklama

Rádžasthán, země králů

(TV film)
  • Francie Inde : Rajasthan en 4 repères
Francie, 2013, 53 min

Obsahy(1)

Mytická země mahárádžů, paláců a vesniček, ve kterých se zastavil čas. Rádžasthán obývá téměř šedesát devět milionů obyvatel. Mnozí z nich ještě stále žijí v rytmu starých tradic. Rádžasthán, tento největší indický stát, ležící na severozápadě Indie, byl vždy výjimečným územím. Je kolébkou Rádžpútů, obávaných válečníků, jejichž chrabrost a smysl pro čest představovaly pro nájezdníky nejtvrdší oříšek. Turisty tam láká především nádherná podívaná. Paláce, vyznačující se okázalostí a starobylým půvabem, stejně jako pestrobarevné umění, přitahují každoročně stále větší počet návštěvníků. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět o tomto netradičním místě. Pojetí dokumentu je ale částečně nezáživné. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Rádžasthán je nejstarší stát v Indii. Jedná se o klasickou Indii, na jednu stranu bohatou (honosné chrámy a paláce) a na druhou stranu velice chudou (ty ulice). Právě ty přelidněné ulice, trhy, stará kola a všelijaké povozy, to se mi na tom nelíbí. Do toho furt je horko. Co mě ale nejvíce zaujalo, tak ruční výroba koberců a především šperků. Je to strašně titěrná práce, a to ji dělají jen chlapi. Tak tohle by mě fakt nebavilo. [44. hodnocení, 3. komentář, 75%] ()

zette 

všechny recenze uživatele

Radzasthan je stat ve state, je unikatni svou atmosferou a krasnymi domy. Coz si myslim, ze se poutave preneslo i do tohoto dokumentu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama