Reklama

Reklama

Bratr Bajrangi

(festivalový název)
  • Indie Bajrangi Bhaijaan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Shahida, pětiletá němá pákistánská holčička se ztratí matce na cestě z Indie domů. Ocitne se na Hanumanově slavnosti, kde potká Pavana, zapáleného hinduistu. Pavan překoná hory doly, aby pomohl Shahidě zpět do Pákistánu. Jejich cesta je vede z barevné dillíské čtvrti přes celý Paňdžáb, rádžasthánskou poušť a Kašmír. (Festival bollywoodského filmu)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Čaka som, že to bude niečo vážne, ale prekvapilo ma to.Tak dobre som sa nenasmiala pri filme už dávno. Aj keď je fakt, že v druhej polovici to trošku naberalo na obrátkách a pritvrdzovalo sa na všetkých frontoch (súcit, smiech, naivita), až si myslím, že to tak nemuseli preháňať, možno by som si bola aj poplakala, ale takto to vždy zabili nejakou srandou alebo absurditou. Ale ja bollywood milujem taký aký je, a on je práve takýto, všetko je na maximum. A Salmanovi tá rola v podstate sadla, svalovec od ktorého by človek čakal všetko, len nie, že bude na mäkko zo 6 ročného dievčatka, ktoré mimochodom hralo božsky. Dúfam, že ju zase niekde obsadia. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Další přeslazená indická pouť napěchovaná sentimentem k prasknutí. Ono vám to však u těch indických filmů z nějakého důvodu tolik nevadí a vlastně si to ani jinak neumím představit. Úvodních asi 40 minut byla trošku nuda, kdy jsme se seznamovali s hlavními postavami. Když však člověk překoná toto nezbytné zlo, tak následuje docela sladká odměna v podobě hodně zajímavé pouti vedoucí takřka až k vzájemnému spřátelení dvou nespřátelitelných zemí Indie a Pákistánu. Všechno je poněkud předvídatelné, ale stejně nemůžete hlavní dvojici nefandit. Bollywood zkrátká umí vytvářet silné emoce a silné příběhy, které se dokážou dotknout srdce i přesto, že tento citový nátlak po celou stopáž cítíte. Tento film navíc vyniká opravdu nádherným prostředím, do kterého byl zasazen. Body srážím za náušnice hlavního hrdiny, které mě po celou stopáž silně iritovaly. [80 %] ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl hodnotit jen polovinu filmu, dám jasných pět. Bohužel film je po "přestávce" kandidátem na facepalm roku. Na kraviny, které se tam začnou na sebe kupit, vám nestačí jedna ani dvě ruce. Hlavní hrdina, Pawan Chaturwedi aka bratr Bajrangi je totiž kombinací dobrého vojáka Švejka a Mirka Dušína. Zpočátku to zachraňuje Munni, která Pawanovy opičárny glosuje facepalmem, ale na konci si musíte pomoci sami s vlastními. Proč tolik hloupého kýče, proč? ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* s chutí jsem si po delší době pustil zase nějakou exotiku. U tohoto docela vychvalovaného indického snímku se musíte připravit na plnou dávku sentimentality, naivity a samozřejmě jejich oblíbených tanečků.Určitě bylo zajímavé zjistit a sledovat jak jsou napjaté vztahy mezi Indy a Pákistánci, což jsem předtím vůbec netušil. Navíc rozdíly mezi jednotlivými náboženstvími taky nepřidávají k přátelské atmosféře. Naštěstí si hlavní malá hrdinka vybrala dobře a její velký "bratr" se o ni dobře stará. Provedení se drží na vysoké úrovni, ale příběhově už moc nového nepřináší a krkolomná cesta zpátky za rodinou dopadne podle předpokladu. Jestli by se filmu povedlo přivézt ke smíru oba národy, tak by si určitě zasloužil plný počet hvězd. Ale zase tak optimistický nejsem a tak za mě dostane lepší průměr za přehnaně dojímavý a předvídatelný příběh. Přesto je to zajímavý film, který by mohl zvídavé diváky uspokojit, takže vlastně doporučuji ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

A opäť India v plnej kráse inak prihlúpleho príbehu o prostom chlapovi s dobrým srdcom, ktorý napriek vlastnému životu plného starostí, bojuje o návrat malého dievčatka k rodičom. Ja si skrátka nemôžem pomôcť. Ja som z týchto filmov z Indie čoraz viac unesený. Odľahčená komédie plná svojských hudobných vložiek či srandovných tancov si ma (ne)čakane získala od samého úvodu. Ja osobne nemám v láske muzikály (netvrdím že ním Bajrangi je!), no toto je počin z úplne iného súdka. Ďalším plusom je niekoľko dojímavých scén, ktoré doslova "otvoria" srdce. Síce maximálne pritiahnuté za vlasy, ale skrátka krásne. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama