Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje šestý odvysílaný díl Rainbow. Stejně tak jako kmenoví předchůdci z 60. let a dřívější utopisté přijímají moderní hippies vizi funkčního modelu lepší a spravedlivější společnosti, založené na duchovní obnově, spolupráci a sdílení. Uchovávají své vlastní hodnoty, kdy na prvním místě dominuje především vztah k přírodě. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Rainbow odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každej by někdy chtěl svobodně běhat nahatej a free někde na louce, ale v našem světě, kde řešíme, že bychom na té louce potkali sousedy, rodiče, nebo hezčí lidi tak to vytváří limity, proč se té louce vyhnout. Rainbow je komunity ultrapozitivních osob, které tyto limity nemají a v tom spatřují svobodu - nabízejí free hug na ulici, jezděj na pionýrský free tábory a mají takový usměvavý přístup k celému světu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přidávám se k těm, kteří v tomto díle našli zalíbení. I já bych ho označil za zatím nejlepší část Kmenů. Sice mám k hippies a celkově Rainbow určité výhrady, ale rovněž mám velice kladný vztah k přírodě a svým způsobem i mě nabíjí energií, když konečně vypadnu z práce a města na nějakou tu túru. Jen nevím, jak bych se zachoval, kdyby ke mně přistoupil nějaký „hošan“ a chtěl se začít objímat. Každopádně tvůrci to tentokrát pojali moc pěkně a kameraman odvedl hodně slušnou práci. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Můj táta by si to tady i užíval, ale nevím, jestli by to vydržel bez piva. Možná by tu i běhal nahatej mezi ostatníma." :) :) Chápu jejich myšlení, ale DOBRO a LÁSKU si automaticky nemůže zasloužit každý. Někteří lidé jsou zlí a chtějí vidět svět hořet. Dobroser, co nosí jídlo prostitutkám do bordelu....taky dobrý. 50%. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěla jsem si zahejtovat na sluníčkové lidičky, ale copak to jde, když vám za to hrozí maximálně vřelé objetí nebo, v horším případě, citace z knihy Čtyři dohody?! V exaltickém rozrušení úplně zapomenu mudrovat, že podle vědců žádní Toltékové nikdy neexistovali, otevřu své receptory dobré náladě a kolem poledního je ze mne duhový bojovník. K obědu už do sebe lifruju polníček a zapíjim ho pramenitou vodou ze studánky, co jsem narychlo vykopala vedle svého záhonku s bylinkama. Teď zbývá jen vyhodit trička, na který nechytne batika a boty, co se alespoň netváří jako sandály. Večer ještě vymydlím všechno mejdlo a rituálně ztupím žiletky. Musím se pochválit, dobrá prácička, za odměnu budu před spaním pět minut myslet na přírodu. Jak zpívá Kapitán Demo: Lásku, pokoru a sluníčko všem! ()

Peytl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, který obsahuje asi nejvíc informací o dané subkultuře, potud bez nějakých zásadních kritik. Ovšem jen pokud se nebudu snažit hodnotit konkrétní postavy exhibující v dokumentu. Poněvadž se obávám, že bych třeba takového afektovaného buzíka, při jeho snaze mne obejmout, zřejmě vykostil a poté zkonzumoval, což by mně asi u sluníčkářů, měsíčkářů a kostičkářů neprošlo, navzdory tomu, že bych si před hostinou stylově vpravil tři kila exkrementů do účesu a nesouvisle blábolil. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama