Reklama

Reklama

Kmeny


Hackeři (E14)

(epizoda)
  • angličtina Hackers (festivalový název)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje čtrnáctý odvysílaný díl Hackeři. V moderní společnosti se jedná o kmen zvídavých jedinců, kteří chtějí dopodrobna vědět, jak daný přístroj, popř. program funguje. Hledají limity, slabiny či trhliny, kterých využívají, ale také na ně upozorňují a vymýšlejí, jak je zacelit. Kmen se dělí na několik kategorií a hackeři, tak jak je definujeme dnes, jsou mezi námi od přelomu 50. a 60. let. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Hackeři odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Název toho dílu byl opravdu dost zavádějící, nicméně na druhou stranu musím říct, že byl konečně zase něčím zajímavý. Povadající úroveň jednotlivých Kmenů (dokumentů) se opět zvedla alespoň na tu průměrnou. Asi těžko očekávat, že si před kameru stoupnou opravdoví počítačoví Hackeři a ukáží nám něco ze svého „umění“. Nicméně zvláštní komunita lidí, kteří se tu objevili, si svou zálibu v netradičních věcech opravdu užívali a kupříkladu dvojice zabývající se elektrickými impulzy se zvukovým doprovodem se mi líbila. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Občas se obrazovkou mihne ošklivý podivín, chvílemi šeredný nerd a vzápětí nastoupí neatraktivní navždyslečna geeková. Kompletně všichni v hadrech, ve kterých bych se neplazil s košem ani zapadlou uličkou v Horních Polomech potmě. Že hodnotím hloupě, krutě a přízemně? No jasně! Já se těšil na hackery a dostal jsem partu nehezkých skautíků, kteří plnili bobříka zoufalosti. Z takových kmenů mě bolí kořeny. Takže nasrat. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K mému překvapení se tento díl nezabývá počítačovými hackery, ani prolamováním počítačového zabezpečení, ale místo toho představuje život příznivců elektřiny a nepraktických technických udělátek. Vzhledem k tomu se mi zdá, že se pořad snaží utvářet subkulturu tam, kde není. Náplň tak není příliš záživná, ani obohacující. 5/10 ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příspěvek o lidech, co se zfetovávají chilli papričkama a koukají se dívat na trafo stanice místo výletu do lesa. Forma je pěkná, ale jak už to bývá, ze samotného hackingu neuvidíme nic, neuvidíme dokonce snad ani displej počítače a když už ano, běží na něm Worms 1 .) Ta elektrická hudební věc byla sice zajímavá, ale nemusela být prakticky v každém záběru. Naopak bych se (když už) skoro rád dozvěděl víc o tom automatu na bitcoiny nebo co to bylo....něco takového jsem viděl prvně. Rovněž mi není známo z jakého důvodu stříkali tomu týpkovi pepřový sprej do ksichtu....Byl to jejich druh zábavy? Experiment? To se samozřejmě nedozvíme. (a btw tipuju, že ten typ s beďarem mezi obočím, se dá buď velmi brzo na pervitin anebo s tou "prací" praští, když ho to tak vysává .) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní protagonista to pojmenoval již ze začátku zcela přesně - extrémní kutilství. A tak se také měl jmenovat tento díl. Souhlasím s principem, který zde napsal pools, nicméně toto nejsou lidé, kteří posunují hranice a objevují nepoznané - pouze kopírují a snaží se chápat principy, které už před nimi dávno někdo objevil - Tesla svůj transformátor sestrojil na konci 19. století, v roce 2016 si s ním hrají (spíše s jeho zmenšeninou, protože Tesla stavěl extrémně velké cívky) "intelektuálové" ve světě ignorantů, proto to vyznívá "cool". Nicméně pravý hacker byl v tomto případě Tesla, toto jsou jen zvědavé děti, které v zásadě nic nedokázaly. A pokud dokáží, jistě se nebudou ostýchat svůj objev publikovat - k tomu však zcela jistě nikdy nedojde. Nicméně díl je relativně zábavný a svým způsobem celý čas baví. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama