Reklama

Reklama

Exotika, erotika atd.

(festivalový název)
  • Francie Exotica, Erotica, Etc.
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Drásavě poetický film se vyhýbá popisnosti jakéhokoliv druhu stejně tak elegantně, jak se jí zříká anotace, ve které tvůrci citují slova své protagonistky, bývalé prostitutky Sandy: „Námořníci jsou jako teroristé. Přistanou v přístavu, přinesou si bombu zvanou láska a hodí ji sem. A víte, co se stane? Ta bomba vybuchne, až když odsud odjedou, a zničí srdce všech dívek v okolí... Je zvláštní milovat někoho, kdo vám za to platí..." V rozvolněném vyprávění se seznámíme s námořníky, kteří tráví dlouhé měsíce na obřích nákladních lodích, brázdících světové oceány, a s přístavními nevěstkami, jež těmto šlachovitým mužům poskytují fyzickou, ale často i citovou potěchu. Hypnotický ponor do světa, v němž se kovové lodní kolosy urputně probíjejí majestátními vlnami a v němž smysly žen rozjitří slaný námořníkův pot. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pojato víceméně meditativně. Pokud čekáte halucinogenní erotické prostředí jako ve francouzském filmu Nevěstinec pro milovníky artových úchylností, budete zklamáni. Objeví se jedna nahá důchodkyně. ()

nichts 

všechny recenze uživatele

Není důvod nebýt spokojený, pokud očekáváte krásné záběry, skulinku do života námořnictva a jeho pevninského korelátu, kurtizán. Ona nabubřelá slova o lásce prostě jen zazní, víc nic, hra se symboly, což mne nemírně zklamalo. Nejde to ovšem na vrub tvůrcům filmu, ale Martinu Horynovi který se zkrátka neumí udržet a prostě musí prsknout do synopse to nejkřiklavější (a tudíž nejbulvárnější), co ve filmu najde. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama