Reklama

Reklama

Initiation Love

  • Japonsko Inišiéšon rabu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pozdní osmdesátky, Šizuoka. Vysokoškolák Suzuki se potkává se zubní sestřičkou Majuko. Seznamují se na hromadné schůzce a vypadá to, že si hned padnou do oka. Začnou tedy spolu randit, jenomže Suzuki dostane pracovní nabídku v Tokiu. Rozhodne se, že ji přijme, a tak jim začíná vztah na dálku. Jenomže může něco takového vydržet? (Zíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Ke konci jsem si už říkal, že to budou s odřenýma ušima dvě hvězdy. Ale ten konec, ten konec to celé zamíchal, že jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Po závěrečných titulcích jsem se nakonec rozhodl pro pouhé tři. Ale vezměme to postupně... ■ Začátek excelentní. Tam, kde se současné filmy snaží nastínit atmosféru osmdesátých let dvacátého století, tak většinou pouze tiše a nudně přešlapují na místě, kdežto Inishiêshon rabu mě okamžitě vtáhnul do děje a v první čtvrthodince jsem skutečně prožíval osmdesátky. Počáteční charaktery postav se mi taky zamlouvaly a nemohl jsem si nevzpomenout na mého milovaného Denshu. Upozaděný introvertní méněmluvný stydlivý mládenec a od ucha k uchu usměvavá půvabná slečna hledající slušného, milého a hodného jinocha... ■ Jenže... ono to s narůstající stopáží filmu odchází trochu do ztracena, a tak optimisticky, jak to začalo, tak pesimisticky to v polovině pokračuje, že si člověk až říká: "Ach jo!" ■ Je pravda, že ta druhá půlka je již hodně realistická, a o to víc nutí k zamyšlení nad tou první, ale mě to nějak nesedlo a že se z toho vyvrbí zrovna tohle, tak to jsem nečekal, nicméně, jak píše ve svém komentáři Zíza: "snímek, který velmi reálně vypovídá o vztahu mladých lidí", tak přesně tak to je, je to smutné, je to smutné, je to smutné, ale... holt realita. Původně jsem chtěl napsat pouze krátký komentář: "Bohužel..., ale takhle to chodí...", ale ten end to rozsekal. ■ Ten závěr mi připomněl jiný film, kde se většinu času babráme v ne moc záživném tématu, ale finiš tomu dává nový rozměr, a sice: Safe Haven ■ Přibližně od třetiny filmu až do těch druhých Vánoc jsem měl chuť toho vola nakopat do p...le, [SPOILER]ale jak nased do auta a jel k tomu hotelu, tak mě to přešlo.[/SPOILER] ■ Na začátku filmu se píše, že nemáme prozrazovat pointu, tak to ani přes mé nutkání nenapíšu ani do spoileru. ■ Film začíná dobře, rozjezd také dobrý, první třetina suprová, ale pak už to šlo tak nějak mimo mě. Škoda, škoda, velká škoda. ■ POZNÁMKA: První film, kde jsem Atsuko začal brát jako herečku, do té doby jsem ji měl zafixovanou jako zpěvačku, (mimochodem, její zpěv se mic líbí) a taky jako idolku, ale teprve až teď si jí mohu zaškrtnout jako herečku. ■ (R) [79/100] ■ (K) [77/100] ■ (V) [69/100] ■ (H) Shôta MATSUDA [70/100] ● Atsuko MAEDA [88/100] ● Fumino KIMURA [66/100] ■ (♫) [80/100] ■ (E) Densha Otoko (2005) ● Just Friends (2005) ● Minyeoneun goirowa (2006) ● Safe Haven (2013) ■ (Č) 1 ■ (P) [Pondělí, 26-VI-2017; 15:16; Doma] [1080p] [ϿϾ] [PZ-cz] [70/100] ■ (CSFD) Zízasniper18Aljak ■ (Ú) Oprava překlepů a nedoklepů. ■ (C) [70/100] ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film má to své tajemství a rozhodně je lepší ho nevědět, než si film pustíte. Bohužel já ho měla odhalená hned na začátku filmu, a tak jsem si to tolik neužila. Přesto musím uznat, že je to zajímavý snímek, který velmi reálně vypovídá o vztahu mladých lidí, za což musím dát palce nahoru. Nebýt toho vyzrazeného tajemství, tak bych asi dala o hvězdičku navíc, protože hercům to hezky šlapalo, příběh není zbytečně natáhnutý a 80. léta jsou sakra léta. :-D Lepší 3*. Titulky. ()

Reklama

poppy75 

všechny recenze uživatele

azijske filmy su vzdy ine...sledujete sladko romanticky film,so skvelou hudbou,krasnymi zabermi.....zmiatlo ma,az ked suzukiho kamarati poznamenali-takku,ty si studoval fyziku..hm..premyslam-nie nahodou matematiku? ....a ono to malo svoj dovod-koniec prekvapivy,chvilu mi trvalo,kym som pochopila.....datovanie tu malo naozaj dolezitu ulohu...stalo to za to.... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nebudu samozřejmě nic prozrazovat, ale závěrečná překvapivá pointa je skvělá a vyzdvihuje celý film o stupínek výše. Jinak je to v zásadě film o milostných vztazích a o prvních láskách, které nemusí nutně vydržet (a možná je to dobře, protože si tak člověk uvědomí, jaký partner je pro něj do života ten pravý a jaký ne...) Každopádně až do konce se to tváří jako poměrně standardní vztahovka, než dojde na ono rozuzlení. Bavilo mě to a bylo příjemné vidět po delší době v něčem Matsudu Shotu, přestože se jeho postava pak ve filmu začne chovat dost agresivně... Stejně jak hlásá samotný oficiální plakát, je to film, který určitě budete chtít vidět dvakrát. Já mám k tomu ještě i bonus, protože vlastním předlohu autora Inui Kurumiho, kterou si hodlám v blízké době přečíst - jsem upřímně ráda, že v tomhle případě jsem si zvolila pořadí nejdřív vidět film a pak přečíst knihu, protože film ve mě vybudoval ještě větší zvědavost, jak je to všechno v knižní předloze popsáno. ~(4,3)~ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní Initiation love som mal väčšinu času pocit, že sa síce jedná o celkom príjemne pozerateľnú, ale aj tak vlastne skôr zabudnuteľnú záležitosť, no tá zaujímavá a nečakaná pointa z filmu predsa len robí niečo trochu viac. Inak prvá tretina je vlastne čistý žánrový štandard o outsiderovi, ktorému sa zapáči atraktívna mladá žena, pričom ona jeho city opätuje. Tu sa vlastne ani nedá nič skaziť, takáto zápletka bude fungovať aj po nespočet pozretiach a tak ma to stále bavilo a outsiderovi som fandil, ale inak som mal trochu problém s dôveryhodnosťou, tej mladej žene som to jednoducho neveril a tak som skôr čakal, kedy ho strápni, než by som mal vnímať ten ich vznikajúci vzťah a to je v tomto žánri predsa len trochu problém. No následne už akoby pokračoval iný film, obe postavy prejdú vývojom, obzvlášť hlavný hrdina, takže už to vôbec nie je o nejakom outsiderovi, ale aj toto je opäť vlastne len ten žánrový štandard, len miesto vznikajúceho vzťahu sa film venuje funkčnému dlhodobému vzťahu, ktorý ale musí čeliť mnohým prekážkam, či už vzdialenosti, ale hlavne príchodu novej ženy. No paradoxne práve táto postava je po všetkých stránkach z celého filmu najlepšia, keďže Fumino Kimura mi prišla nielen nadmieru atraktívna, ale aj jej postava je veľmi príjemná a tak v tomto inak nevýraznom zložení, nielen vedľajších, ale aj hlavných postáv jasne vyniká. No a následná pointa a celé vysvetlenie sa mi už dosť páčili a tak z filmu zanechali viac, než dobrý pocit. Inak vizuálne a atmosférou mi to tiež prišlo len čisto priemerné, takže aj tu sa na tom dalo ešte popracovať. A tak znovu si už Initiation love určite nepozriem, výrazne nadpriemerným je tu vlastne len tá pointa, ale ani bez nej by to nebolo zlé, slušná oddychovka na jedno pozretie. 65% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama