Reklama

Reklama

Poldark

(seriál)
  • Velká Británie Poldark
Trailer 2
Velká Británie, (2015–2019), 41 h 43 min (Minutáž: 55–60 min)

Tvůrci:

Debbie Horsfield

Předloha:

Winston Graham (kniha)

Scénář:

Debbie Horsfield

Hudba:

Anne Dudley

Hrají:

Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Ruby Bentall, Jack Farthing, Phil Davis, Crystal Leaity, Tristan Sturrock, Sabrina Bartlett, Beatie Edney, Alexander Arnold (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(43)

Otec mu zemřel, majetek má v troskách a jeho milá Elizabeth je zasnoubená s jeho bratrancem Francisem. Roku 1783 se Ross Poldark vrátí do svých dolů na cín z americké války za nezávislost a zjistí, že se doma hodně změnilo. Je odhodlán vrátit dobré jméno odkazu svého otce a pomoct lidem v místní vesnici. Brzy však narazí na problémy, když z rvačky zachrání mladého uličníka Demelzu a pokusí se získat kontrolu nad doly, na které má zálusk jeho rival, chamtivý a arogantní George Warleggan. (Viasat)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (63)

pavcas 

všechny recenze uživatele

Nudná limonáda s charismatickým hlavním hrdinou, kterýmu ale jeho lásku k služce nemůže nikdo věřit, chemie nefunguje, je to nezáživný, místama až nudný, bez náboje a pořádnýho příběhu. Pokud chcete vidět třeskutou chemii, skvělý dialogy a 100% uvěřitelný herce, koukněte se na Outlander (Cizinka). To je příběh, ktrerý má absolutně všechno, co Poldark postrádá + ještě charismatičtějšího hlavního hrdinu a ústřední dvojici, kvůli který nebudete v noci moct usnout.:-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Po půl roce jsem dokázal sáhnout po seriálu a tentokrát to byla volba víc než šťastná. Dílo, které v sobě dokáže zkombinovat drsnost života na konci 18. století, netuctovou romantiku, výborně napsané postavy s uvěřitelnými motivy a kvalitní dialogy, zaslouží ocenění. Hlavní hrdina má sympatické cíle a myslí to dobře (mnohdy s téměř až socialisticky znějícími názory), ale někdy sám dokáže být pěkně tvrdý vůči lidem, kteří si to nezaslouží. Dvě osudové ženy jsou výbornou ukázkou dvou různých typů krásy. Zatímco Elizabeth je navenek křehká a sošná kráska, která ovšem dovede dobře skrývat své city (a později možná i záměry), je Demelza zemitější, přímější, ale také zranitelnější než vypadá (krásné je to ve scéně návštěvy na křtinách). To vše v kulisách tak trochu ekonomické krize, kdy bohatnou spekulanti, zatímco ti, co se živí skutečnou prací, žijí ze dne na den. Nedivím se, že jde v Británii o populární předlohu, pokud má alespoň takhle dobrou adaptaci. Autoři moderních seriálů za každou cenu si rochnící v sexuálních úchylkách, nechutnostech a vyšinutých stvořeních, která mi mají být vlastně sympatická, nebo v "alespoň třech nečakaných zvratech za díl" (bez ohledu na logiku) by se zde měli podívat, jak na to (ano, mluvím mimo jiné o vás, Benioffe a Weissi). Update: Asi před 14 dny jsem dočetl první díl (aneb začalo vycházet u nás). Zajímavé porovnání. Seriál se nedrží zcela striktně předlohy, některé postavy vynechány, jindy více postav spojeno do jedné, Warlegganové se v prvním díle téměř neobjeví ani tam mezi nimi a Rossem není zatím žádné nepřátelství. A přece je to adaptace, která zachovává ducha předlohy a nedělá jí ostudu. Ke druhé sérii: Vlastně jen to, abyste ignorovali jeden z komentářů hanící české vydání za chyby. Nešlo o chyby, ale o vadu řeči paní Choakové... :) ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Historické Anglicko z konca 18. storočia. Spoločnosť prísne rozdelená medzi vrstvy chudobnej lúzy a šľachickú vrsvu, medzi ktorými lavírujú dve hlavné postavy Ross a Demelza. Príbehy plné intríg, zášte, nenávisti ale aj priateľstva a lásky. Výborná výpravy kostými ale aj uchvatné zábery na pobrežie útesy a more. Motívy sa stále vracajú a opakujú, bojím sa, že to nebude mať konca kraja a že sa v ďalších sériach a dieloch dostaví nuda. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

BBC jako tak často potěšila. Jedná se v podstatě o klasické kostýmní drama, kde kromě existenčních potíží jde o milostný trojúhelník. Ovšem nebojte se, děj se v tomhle směru nevydá cestou ohraného klišé a titulní hrdina udělá na první pohled neromantickou, ale ve výsledku fungující volbu. Jeho vyvolená mimochodem v průběhu několika dílů jako postava krásně rozkvete. A aby Poldark nebyl příliš dokonalý, za část svých potíží si může hlavně sám. Well done, guys! ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Přepychový majstrštyk příjemně ubíhá. Přesně takhle to mám rád. Už jen proto, že s krásnou Demelzou a romantickým fešákem Poldarkem mě bylo fajn. Téměř okamžitě se mi jaksi vryly oba pod kůži. Nepřemohlo je nic, pouze vášeň. Mám zálibu v takových příbězích. A to nemluvím o tom, jak je vše obohaceno nádhernými pohledy na skály a mořské pobřeží, jež hladí svojí nádherou. Už se moc těším na další pokračování. ()

Galerie (748)

Reklama

Reklama