Reklama

Reklama

Lovci apokalypsy

(neoficiální název)
  • Itálie L'ultimo cacciatore (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kapitán americké armády Morris (David Warbeck) má během vietnamské války provést speciální úkol, jímž je zničení nepřátelského propagandistického vysíleče, který podlamuje morálku amerických vojáků... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Typický zástupce italských akčně-válečných snímků, natáčených koncem sedmdesátých a během osmdesátých let. Obsahuje dost odkazů na Lovce jelenů a Apokalypsu - závěrečné peklo s wagnerovským doprovodem, vodní vězení s krysami. Tento kousek ještě dosáhl poměrného úspěchu - především v Německu a celkem i v USA. Trochu šmrncu to má, musíme se přenést přes již obligátní postavičku šíleného důstojníka, která bývá nezbytností těchto italských (a vlastně i amerických - viz Saigon) snímků - šílený běh pro kokosový ořech i většina bojových scén. Akce je spousta, takže na nudu není místo. Jen těch verzí, v kterých se dá film zhlédnout - tu 97 minutovou ve Švédsku v roce 1980 dokonce zakázali. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě téměř u nás neznámý italský akční film z počátku 80. let. Na úrovni Italů je to velké překvapení, je to přímočará akce od začátku do konce, lidský život zde nemá žádnou cenu. Hlavní hrdina je sympaťák, moc toho nenakecá a radši si jde stále kupředu za splněním svého úkolu, přičemž sebou jak kouli u nohy táhne novinářku (Tisa Farrow...). Krásná příroda připomíná klasické kanibalské horory. Film občas překvapí detailně ukázanými gore-efekty. Spousta výbuchů, rozhodně to nebylo levné ... a celkově i dnes v záplavě mega 3D akčních filmů relativně zábavné (nebo právě proto). Kvalitní akčňák ... ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady vietnamských výplachov, ktoré sa snažia či už priamo alebo nepriamo vykresliť tento konflikt prípadne jeho povojnové udalosti ako nezmyselnú formu ľudskej agresie. Povrchný Margheritiho L' ULTIMO CACCIATORE sa až groteskne venuje prebiehajúcemu konfliktu zatiaľ čo APOCALYPSE DOMANI sa zameriava na psychickú traumu navrátilcov k bežnému životu po skončení armádnej služby. Snaha producentov vtedajšej filmovej orientácie v Taliansku na vykrádanie iných úspešných zásekov a na samoúčelnú krv na plátne, sa po úspešnom ťahu na bránu prostredníctvom špeciálnych efektov prvotriednej kateGORiE a provokáciou slovom a obrazom, nezaprie. Margheritiho rip-off Apokalypsy (APOCALYPSE NOW) a Lovca jeleňov (THE DEER HUNTER) je toho pekným príkladom. Podobná schéma ako u L' ULTIMO CACCIATORE sa využíva aj v neskorších akčných trhákoch prípadne kanibalských hororov talianskej produkcie, ktoré si ako vzor berú zasa prácu Antonia Margheritiho. Samovražedná misia kapitána Henryho Morrisa (hrá David Warbeck – Fulciho ...E tu vivrai nel terrore! L'aldilà) sa výsadkom kompletizuje priamo na mieste v nehostinnej džungli a to s najslabším článkom skupiny – fotografkou Jane Fosterovou (hrá Tisa Farrow – Fulciho Zombi 2). Protiamerická propaganda musí byť umlčaná za každú cenu. Miestami nezmyselne absurdná a až groteskne prvoplánová výbušná kombinácia jednoduchej akcie na efekt dokáže aj tak zabaviť. Nič hlbšie však od filmu netreba čakať. ()

Zupan_ 

všechny recenze uživatele

Ďalší klenot z dôb kedy na Filipínach zúrila Vietnamská vojna. Ako sa to neskôr stalo tradíciou tak pod Talianskou produkciou. Tento snímok patri asi k tým najskorsim ktoré spustili tú vlnu. Čo prekvapí je rok vzniku, vyšiel skorej ako Rambo, Čata a im podobné kulty čiže ma aj dosť odlišný tón od macaroni kópii čo prisli neskôr. Celkom temná atmosféra občas pripomenie kanibalské počini z tej doby ,vrátane samoúčelových gore efektov. Pripravte sa na velmi pekné lokacie naprieč džungľou, dobrú akciu a odsypajúci príbeh. Podľa mna najlepsi film Antonia Margheriti. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

To že to je béčkový akční film z Vietnamu bych odpustil, ale ten scénář je tak pitomý, že to nemá obdoby. Člověku je to až líto, protože režie se chopil zdatný Margherti a vizuál nemá chybu. Skutečně to byl jeden z mála režisérů s citem pro obraz s velmi podobným stylem jako Fulci. Warbeck je taky super a Tisa Farrow (známá ze Zombi 2) pěkná holka, hezčí než její sestra Mia. Film se atmosférou hodně podobá právě Fulcimu a jeho Zombi 2, obsahuje i několik gore prvků a vyhrává tu typickej hororovej syntetizátor. Kdo by čekal, že se pojede ve stylu prvních 20 vcelku povedených minut, bude nakonec velmi zklamán. Atmosféru zničila neprůstřelnost Ita... pardon Američanů. Jsou tu bohužel i vyloženě debilní scény. Warbeck zahodí batoh a pušku kvůli hadovi! :-D To má být dramatický moment? Pak je tu základna v jeskyni někde uprostřed džungle bez přistávací plochy a nemocnice. Příběh je příšerný. Zničení severovietnamského vysílače? Kvůli tomu by měl někdo riskovat život? Vtipné je, jak velitel tábora raději rozmlátí rádio, než se otočil knoflíkem a jednoduše přeladil. Velitel vyšle vojáka pro kokos skrz nepřátelskou kulometnou a minometnou střelbu. A v posledních minutách se objeví zničehonic postava jen proto, aby nás konec šokoval. A to vypadal film v prvních minutách tak dobře. Grrr. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení v lokacích na Filipínách zemřel při letecké havárii kameraman Riccardo Pallottini. (koval45)
  • O L' Ultimo cacciatore sa pôvodne uvažovalo ako o voľnom pokračovaní Lovca jeleňov (1978), ktorý sa v Taliansku vysielal pod názvom Il Cacciatore. Plagáty k filmu s označením "Cacciatore 2" boli už vytlačené, k zmene názvu na L' Ultimo cacciatore sa však muselo pristúpiť z právneho hľadiska. (Kusko.t2)

Reklama

Reklama