Reklama

Reklama

Jeden proti celému impériu

(neoficiální název)
  • Itálie Il mondo di Yor (více)

Obsahy(1)

Pravěký bojovník zvaný Yor (Reb Brown) se zjevuje na scéně právě včas, aby zachránil kmenovou princeznu Ka-Laa (Corinne Clery) a jejího ochránce Paga (Luciano Pigozzi) ze spárů krvelačného ještěra. Ka-Laa okamžitě propadne kouzlu zvláštního cizince a spolu s Pagem se mu stanou věrnými souputníky při pátrání po jeho lidu, kde jedinou stopou je tajemný amulet na rekově krku. (J.Connor)

(více)

Recenze (19)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Absolútne šialené béčko, ktoré freneticky dávkuje mimózne akčné scény (za všetko: Yor uloví gigantického netopiera a použije ho ako rogalo, aby sa dostal do jaskyne, kde sa skrývajú neandertálci, ktorí kradnú ženy), že divák ani nestíha sledovať, čo sa to sakra deje. A to všetko smeruje k divokému sci-fi vyvrcholeniu. To najlepšie z talianskej béčkovej manufaktúry. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatné. Italský 80s post-apo/sword and sorcery silně ovlivněn Star Wars zní jako pěkná blbina ale ve skutečnosti to všechno dohromady nějak funguje i přes otřesné herce a papundeklové ještěry se jedná o slušnou zábavu pro všechny fanoušky trashe. A John Steiner si toho padoucha dává podobně jako v nechvalně proslulém Sindibádovy :-) ()

Reklama

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Yor je tajemný manekýn, který v drsné prehistorii hledá sebe sama. Na jeho pouti vymře asi pět vesnic/civilizací/whatever. Yor se nejdřív rozcvičí na jeskynních hároších s fialovou kůží (manifestace fízlů?) a potom seřeže týpky obalené hajzlpapírem, stejně dobře jako dva dinosaury, aby se připravil na konfrontaci s debilním Overlordem, jinak esencí absolutního zla. V momentě, kdy se ve filmu nečekaně objeví lasery a začne působit jako laciný Star Wars rip-off, mnohý oněmí. V technopevnosti pak zejména homo sapiens Pugg (vypadá jak Antonín Dvořák) předvede svůj nesmírný skill s laserovou krabicí a na svůj věk a postavu nepředstavitelný akrobatický trik. Yor je prostě řachanda, kterou si budete chtít pouštět znova a znova. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Yor je tak krásně blbej, ale neskutečně zábavnej. Pořád se v něm něco děje, zemětřesení, protržené hráze, krádeže žen, boje s dinoškama, neandrtálci, ufonama, prostě náš dozlatova opálený svalovec, se ani na chvilku nenudí, a my s ním. Neřeším stupiditu scénáře, špatné herecké výkony, gumózní dinoše, ani to, že chvíli burácí symfonický orchestr a za chvíli disko syntezátory, proč si takovými nesmysly kazit zábavu, stačí jen jediné, vypnout mozek a nechat se unášet pravěkým dobrodružstvím s titulním hrdinou. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Italský režisér Antonio Margheriti si nenechal ujít snad žádný exploatační subžánr, který se dá vymyslet. Ani se neostýchal spojit jich několik dohromady. Takže proč v prehistorickém dobrodružném filmu nevyužít kostýmy a rekvizity ze starších sci-fi a postapokalytických filmů. Tenhle zábavně nesmyslný kříženec Conana a Flashe Gordona je 90minovou verzí původně čtyřhodinové italsko-turecké minisérie. Zřejmě díky tomu má doslova raketový spád a není v něm takřka jediné hluché místo. Je tak nabitý k prasknutí úžasně absurdními momenty, v nichž nechybí barbaři s vyfénovanými parukami, papírmašoví dinosauři ve všech možných podobách, padouši v chlupatých opičích kostýmech, mumie, androidi, vesmírné lodě a samozřejmě ani bezchybně blbý diskotékový theme song oceněný Zlatou malinou. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama