Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ironický pohled na člověka, který řeší rodinné i pracovní problémy únikem do imaginárních představ (Česká televize)

Recenze (6)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Muž, který před šedivou a krutou realitou uniká do mírně lechtivých a lehce úchylných fantazií Adolfa Borna. Jeho animační styl zde rozpohybovali jiní animátoři, ale jsou tu i vložené prostřihy na výtvarníkovi originální grafiky. Ty bohužel nevidíme celé, ale jen krátké přibližující se detaily, které slabě narušují jednotu filmu. Když se zamyslím nad poselstvím tohoto animovaného filmu pro dospělé, tak je trochu rezignovaně depresivní. Po vypuštění všech ostatních slov z mého komentáře mi zbydou tato synonyma: mírně, lehce, slabě, trochu. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Krásný snímek o pánovi který se z chaotického na nervy jdoucího života ponořil do ráje štěstí, radosti a fantazie věcí které se mu líbí. A k tomu hrála moc pěkná hudba. Kdybych já si měla vytvořit svůj ráj, tak by v něm byli krásní kluci, sklípkani, krásná příroda s čistou vodou, pouze politické strany které uznávám a vzala bych s sebou i moji maminku. Ale mohu říci že mě tento snímek inspiroval a už vím co budu malovat na volné téma ve výtvarném kroužku. Dosadím tam všechno co bych si představovala jako ráj. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdo nebyl ženatý, nepochopí. :-) Udržet si své sny, vlastně to jediné, co chlapovi nakonec zůstane, je prostě zásadní pro přežití. Viděli jsme podobnou situaci třeba v českém filmu Babí léto - postava Brodského si taky potřebuje hrát, potřebuje rozvíjet svou fantazii vzdor kruté realitě. A když jsou mu soudně přistřižena křidýlka, pomaličku chřadne. Stejně tak zde. Osobně bych asi ocenil zajímavější a fantastičtější svět, než jen samé psy (zvlášť když mne jeden každé ráno kouše do nohy) a kočky a nohy rostoucí ze záhonů, chybí některé trochu dalíovské surrealistické a snové prvky jako hodinky, jak tečou z klavíru, ale stejně je to pořád příjemně natočené. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama