Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (990)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nejlepší lidskoprávní agitka, ve které mám problém akorát s tvůrčí zbabělostí ohledně zásadní morální otázky, kterou jsou stravovací návyky predátorů, protože jinak je to všech ohledech naprosto fantasticky fungující kriminálka, špičková buddy movie, dynamická akční jízda a všemožné reference (Jesse a Walter jsou absolut!) obsahující podívaná, která mi na dlouho definuje pojem ‚feel good‘. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Animák, který kombinuje život dospělých se životem zvířat určeným pro dětskou populaci. Zootropolis je roztomilý, milý, vtipný a sem tam dospělého vyřadí nějakým fórkem, jehož realita nám obšťastňuje život každým druhým dnem. Lenochody na dopravním inspektorátu dokonce vnímám jako asi nejlepší scénu, co jsem kdy ve 3D animáku viděl. Přitom si to ale stále udržuje příjemnou, roztomilou a dětskou vtipnost, kterou bezkonkurenčně ocení i děti. Zootropolis se prostě povedl. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pokračuje to v tradici těch nejlepších buddy movies a má to tu výhodu, že v rámci žánru ani nemusí být originální. Naopak každý je rád, když pozná všemožné odkazy. Jinak je ale Zootropolis originální hodně a strašně se mi líbilo to město. Stejně je to ale bezva hlavně díky skvělé ústřední dvojici. Po traileru jsem se zaječí šprtky trochu obával a těšil se jen na lenochody, ale vše funguje, jak má a hrdinům budete fandit. 9/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků za hodně dlouhou dobu. Něco mezi zvířecím Sim City, GTA a nedystopickými Hunger Games. Spousta odkazů na jiná dílka filmové historie a hlavně spousta vtípků a gagů. Skutečně jde o nesmírně zábavný a vtipný animák, kde sice příběh není kdovíjak převratný, nicméně je jako buddy movie o nesourodé dvojici dobře napsaný a slouží spíše jako nástroj pro divákovo poznání a zkoumání fikčního světa. Totiž světa, ve kterém všechna zvířata žijí, natolik komplexního, detailního a promyšleného, až to bere dech. Byla by velká škoda se do tak vypiplaného prostředí v nějakém z budoucích pokračování nevrátit. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Skutečně nemá tenhle malý skvost na svědomí Pixar?! Zootropolis je totiž přesně ten typ rodinného animáku, jehož kvality nemají děti (hlavně ty menší) šanci docenit v jejich plné šíři. Skvělý buddy movie, skvělá detektivka (!), skvělé komediální podobenství (zmiňovat geniální scénu s lenochody je už dost klišé, ale nemůžu si pomoct)... Nádherná animace, nálož výborných nápadů, všelijakých vtípků a gagů (nejednou velmi subtilních a druhoplánových) a vynalézavých a bezvadně zkomponovaných akčních scén. A ten nadčasový a v současnosti nesmírně aktuální myšlenkový přesah je něco, co mě samo o sobě nutí věřit, že tvůrci tohohle báječného filmu mají rozum i srdce na správném místě... 90 % ()

Galerie (204)

Zajímavosti (62)

  • Na obrazovce přehrávače, ze kterého Judy Hopkavá poslouchá hudbu při cestě vlakem do Zootropole, můžeme zřetelně vidět názvy písní z dalších úspěšných disneyovských filmů, avšak s upravenými zvířecími názvy - například "Let It Go" z Ledového království (2013) se zde změnilo na "Let It Goat". (.baris.)
  • Ve filmu se vyskytují pouze savci, avšak jednou je vidět i hmyz. Je to v momentě, kdy Judy a Nick vejdou do nudistického klubu. Dále je hmyz zmíněn na začátku filmu, kdy se Judy přistěhuje do nového bytu. (Superstein)
  • V poslednej tretine filmu môžeme vidieť v stánku predavača filmov "zvieracie verzie" niekoľkých predošlých animovaných filmov od Disneyho – Wreck-It Ralph (Wreck-It Rhino), Big Hero 6 (Pig Hero 6) a iné. (RigorMortis)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama