Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (990)

choze 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání moc fajn animák, hlavně díky ústředním postavám, animaci, hromadě nápadů a společenskému podobenství/poselství. Bránici mi to sice nervalo (ani lenochodi, ani narážka na BREAKING BAD), ale naopak jsem docenil pár příjemně temných momentů (scény šikany, Judy vs Nick v muzeu), taky honička myší mikročtvrtí byla dobrá. A po mnoha letech (poprvé od Rebeky z Letohrátek) mám zase jednou crush na animované zvířátko (Judy). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se a nebyl jsem zklamanej, spis naopak, to se mi zas tak casto nestava. Bal jsem se, aby veskery fory nebyly provareny uz v ukazce s lenochodama, coz se ale potvrdilo jen castecne. Tech masakralnich foru by se dalo sice spocitat na prstech rukou, ale vubec to nevadi, protoze se film muze oprit o super zapletku, ktera je sice v zanru krimi celkem provarena, ale v ramci animaku se to zas tak casto nevidi. Navic tu jsou super postavy, hlavni dvojka nema chybu a i kdyz dojde i na nejaky to moralizovani a infantilni forek, spis jde o animak pro dospely, takze za me naprosta spokojenost. Navic super animace, takze si vazne nemam na co stezovat a pro me jeden z nej animaku roku. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

"Třesk, plesk, namydlenej Blesk!" Na Zootropolis jsem se hodně těšil, ale překvapením je, že film překonal veškerá má očekávání. Pěkný příběh stojící na základech bajky je povedený a animace perfektní. Práce s jednotlivými charaktery postav je bezvadná a nepostřehnul jsem žádné nevyužití potenciálu zvířat v parafrázi na lidský svět. Nejpovedenější jsou asi lenochodi, pan Velký a distribuce nanuků. Jednoznačných 5 hvězdiček. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

55. celovečerní Disney Kdo by to byl čekal, ale spojení Disneye a města plného zvířátek samozřejmě generuje absolutní ňuňu roztomilost. S 3D animací pracují u Myšáků dost dlouho na to, aby se člověk mohl celý film jen kochat a v mezičase jen potlačovat potřebu si hlavní hrdinku pohladit. Protože Judy Hopkavá by v jedné osobě mohla konkurovat všem těm kamarádům z dojemného příběhu o kolouškovi Bambim. A to už je co říct. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela vychytaný animák. Je to hodně chytré a ne úplně určené dětem. Naráží se tam na spoustu problémů, jako je například rasová segregace, boj o moc nebo plnění životních snů napříč očekávání okolí. Celé město a ten svět jsou skvěle udělané, ať už jednotlivé části nebo druhy zvířat. Mladá králičí policistka Judy se snaží prosadit u policie, i když jí všichni podceňují. Společně s lišákem Nickem vyřeší složitý případ a zachrání celé město. Opravdu se mi to líbilo. Jsou tam i narážky na různé další animované filmy od Disneyho. "Kdokoliv může být kýmkoliv." ;) ()

Galerie (204)

Zajímavosti (62)

  • Dokonca aj autá boli navrhnuté tak, aby sa podobali zvieratám. Taktiež aj mesto a budovy majú zvieracie vzory. (figliar)
  • Takmer 80% materiálu bolo vo finálnej verzii filmu vynechaného, autori vybrali len tie najlepšie scény. (lukyno40)
  • Šaty zvierat sú navrhnuté tak, aby reprezentovali prostredie, v ktorom žijú. V dažďovom pralese nosia pláštenky a zvieratá z púšte nosia ľahké oblečenie. (figliar)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama