Reklama

Reklama

Mune - Strážce měsíce

  • Česko Mune (festivalový název) (více)
Trailer 1

Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! (Freeman Ent.)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (76)

Mauric 

všechny recenze uživatele

Astronomii na tom své děti asi vyučovat nebudete, ale hravost, nápaditost a překrásné vizuální zpracování si určitě užijete. Grafici se očividně vyřádili, a to nejenom na jednotlivých postavách, z nichž má většina nějakou zajímavou vlastnost. Film se s ničím moc nepáře, a tak ani nevíte, že ta necelá hodina a půl uběhla. Sympatické, milé a příjemně jednoduché. Milovníci Kung-Fu Pandy se navíc mohou těšit na elektroúhoří reinkarnaci mistra Oogwaye. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Nudné? Divné? Ale kdepak! Neskutečně kouzelné, jen pro to musíte mít cit. Vzhled světů a postav, obzvláště pak těch měsíčních, je neskutečně krásný a často i roztomilý. Já být malý dítě, tak si to pouštím asi pořád dokola, jak bylo mým zvykem. I dospělák si zde najde něco, čemu se zaměje, nebo aspoň ušklíbne. Pokud ne, tak je mi to opravdu líto. Začínám zjišťovat že evropské animáky mají v něčem mnohem větší kouzlo, než ty americké. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dávám 4*, ale myslím si, že aktuálních 67% je tu fajn. Má to "jinou" animaci, zajímavý svět (měsíc tažený pavučinami "snovým velbloudem", zaharpunované slunce, dvourozměrné sny), není to legrační, dějově prosté. Určitě nedoporučuju 3D. Z nedostatku času jsme byli. Minimální přidaná hodnota a s brýlemi je zbytečně tmavší. Budu chtít koupit DVD. ■ S odstupem a když s rovnám s jinými věcmi, kterým jsem dal 4* (např. Song Of The Sea), hodnocení snižuji. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Francouzský filmový počin „Mune – Strážce měsíce“ mě především uchopil za srdce svým nádherným snovým zpracováním, které bych asi nejvíce připodobnila k „Avatarovi“.. Příběh není sice nijak extra originální, ani propracovaný, ale film má přesto divákovi co nabízet.. Kouzelný svět, který neměl při svém vzniku nouzi o fantazii, provází spousty prapodivných stvoření, která mají velmi zajímavou podobu, charakteristiku i vlastní příběh.. Autoři by postavičky ve snímku mohli popisovat hodiny a nikoho by nenudili.. Každá postavičku z filmu by si zasloužila svůj malý příběh.. Výtečná byla také skvěle vymyšlená mytologie tohoto fantaskního světa.. Ať už šlo o kráčející obry vlekoucí Slunce a Měsíc nebo o celkovou problematiku strážců vesmírných těles.. Velmi oceňuji v animácích nápadité detaily a tady by se daly přebírat vidlema :-) Bohužel jsem musela z hodnocení strhnout jednu hvězdu za primitivní příběh (jednoduchost ocení především děti), ale jinak se mi nechtělo ze světa roztomilých tvorečků vracet zpět do reality. Oproti běžným animákům, kde hrají hlavní role potrhlá a ukecaná zviřátka nebo lidské karikatury, je tento originální svět velmi příjemnou (a vítanou) změnou.. Velmi bavilo, příjemně se koukalo a naprosto nechápu tak nízké hodnocení.. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Už dlouho, pokud vůbec kdy, jsem neviděl něco tak jiného, zvláštního. Příběhově se nejedná o nic moc nového, ale jinak jsem se nestačil divit! Co tvůrci dokázali vymyslet, klobouk dolů. Ani v nejdivočejších snech by mě některé věci opravdu nenapadly (třeba svíčka). Animace taky super, postavičky jsou hodně zvláštní, ale je to spíše ku prospěchu věci. Za mě tedy obrovské nadšení, hlavně za originalitu. Kdo neviděl, nepochopí ;-) ()

Galerie (54)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama