Reklama

Reklama

Uuups! Noe zdrhnul…

  • Německo Ooops! Die Arche ist weg... (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je konec světa! Blíží se obrovská povodeň, dostatečně velká na vyhubení veškerého života na Zemi. Tvorečci Dejv a jeho syn Finík, dva malí Raťafáci, se dostali na Noemovu archu na poslední chvíli za pomoci Grumpíků Lísky a její dcery Ley. Když však archa odplouvá, Finík a Lea na ní omylem nejsou. Pravé dobrodružství tak pro ně teprve začíná. Při hledání cesty zpátky na archu budou muset společně přemoci nejen lstivé nepřátele, ale také najít nové kamarády a uvědomit si, na čem v životě skutečně záleží. Podaří se navíc zachránit Finíkovi život svého otce a zajistit sympatickým Raťafákům místo na arše? (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (25)

FEAR99 

všechny recenze uživatele

S konečným hodnocením bych byl k našim neměckým sousedům shovívavější než pár zdejších uživatelů. Němci si nemůžou dovolit rozpočet Pixaru ani Dreamworks a přesto vytvořili až překvapivě slušnou (samozřejmě na poměry německého "béčkového" animáku) animaci se sympatickými hrdiny (Raťafáci jsou celkem boží), občasným slušným nápadem (2D plošinovka, 3D akce, tetris) a občas i solidním vtípkem (přesun přes kamenný most), kterého naštěstí dabing nezabíjí. Příběh malých stavitelských Raťafáků mě v kině (Olympie, 2 osoby v sálu => já a moje přítelkyně) bavil a ta hodinka a něco k tomu mi příjemně utekla. Nečekal jsem, že mi to uteče rychleji než infantilní Mimoňi a nafouklá bublina zvaná V hlavě. Nečekané to zjištění. V konečném součtu pro děti určitě hodně barevné a především zábavné, pro mě kupodivu taky. PS.: Jednoho Raťafáka bych si domů klidně vzal. 5/10 ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Nápad s archou bol síce fajn, ale v rámci deja bolo úplne jedno či ide o archu, meteor alebo ladovec ... Noe sa vo filme vôbec nezjavil, čo bolo na škodu veci, všetko to odohrali len animované zvieratká (inak animácia celkom na úrovni). Celkový dej je potom klasika pre malé deti o priateľstve, vzájomnej pomoci, úcty ku každému tvoru ... bla bla bla ... atď jednoduché morálne poučenie pre škôlkárov. Raťafáci pripomínajú skôr vymyslených plyšákov ako nejakých živých tvorov, neviem či to bol zámer ... no záverom pozerateľné to je, miestami vtipné v závere dramatický doják (pre malé deti) a asi toľko... ešte dodám : veľké plus je že hneď na začiatku (a ani potom) niekomu neumrú rodičia alebo čosi podobné tragické ako to býva v súčasných animákoch zvykom. Dodatok: jediná scénka na ktorej sa smejeme a si pripomíname je ako si Ratafák prdol do toho leva a ten sa poskladal na zem. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak proč ne. Jestli to děcka zabaví, účel to splnilo. Mě to bůhvíjak nenadchlo, postavy kromě Finíka si mé sympatie nezískaly, humorem to taky bylo nic moc (ačkoli, je tam jedna skvělá hláška úplně na konci - ale kromě ještě tří úsměvných scén je to tak všechno) a i ten scénář mohl být víc promyšlený i na animák (třeba něco víc o původu Raťafáků by se šiklo). Ale špatné to určitě není, nápad to má zajímavý a třeba takové finále se mi i docela líbilo, včetně té závěrečné pointy. A navíc jsem rád, že tvůrci nezapomněli na dořečení osudu "třínožky", který jsem sice tak nějak tušil, ale potěšilo mě, že tam vůbec je. Já totiž čekal, že třínožka bude cestovat s nimi, ale ono ne. Akorát ten název je trochu zvláštní. Noe se tam vůbec neobjeví (nejspíš na té palubě ani není?) a že by zdrhnul se taky říct nedá, když se ti dva zatoulali sami a loď si vzal přicházející příval vody... Lepší 2* ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Noe nezdrhnul, on se v tom filmu vůbec neukázal. No nic. Spousta animovaných zvířátek a jako hlavní hrdinové dva podivní plyšáci – jeden fialový a druhý oranžový. Pak na biblický příběh naroubovaná dobrodružná moralita pro děti. Pokud se opravdu nudíte, tak se na to koukat dá. Jinak bych hledal jinde... ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatné, jak tu většina kritiků píše, to není. Prostě je to cílené na malé děti, tak je jasné, že jejich doprovod nebude nijak super nadšený. Když vidím, jaké hodnocení má např. Kozí příběh, tak tato pohádka by měla být někde na 60%. Protože dle mě je zrovna Kozí příběh něco, co by mělo plavat v odpadních vodách. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama