Reklama

Reklama

Věrný pes Jock

  • Česko Přítel Jock (více)
Dobrodružný / Rodinný
Jihoafrická republika, 1994, 95 min (Special Edition: 103 min)

Obsahy(1)

Vidina zlata přivedla Percyho Fitzpatricka až do daleké Afriky. Jako zlatokop sice neuspěje, ale je tak okouzlen krásou tohoto kontinentu, že zde i přes nezdary zůstane a začne pracovat jako povozník. Když jednoho dne zachrání život malému štěněti, zrodí... (Vapet Production)

Recenze (5)

tahit 

všechny recenze uživatele

Děj příběhu je takový zvláštně nesouvislý, ale jinak musím podotknout, že film není špatný, ale nějak mne to zvlášť emocionálně nedokázalo zasáhnout. Ti, co rádi koukají na filmy o psech, si jistě užijí stafordšírského bulteriéra v roli Jocka, kterého lze pozitivně hodnotit. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Moc příjemně natočený "southern" se zajímavými herci a krásným osvaleným psem, přítelem jednoho muže na pouti za poznáním sama sebe a možnostmi Jižní Afriky.. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to solídny rodinný film. Tento film je o neovládateľnom duchu psa menom Jock. Pri pozeraní filmu budete obdivovať nádhernú scenériu. 6/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s o 8 rokov starším filmovým spracovaním pôsobí film trošku jednoduchšie, viac čiernobielo, s dôrazom na jednotlivé Jockove dobrodružstvá. Stále to však má dostatočné svižný a dobre ubiehajúci dej, s príjemným hudobným soundtrackom. Rodinný žáner by som z žánrových kategórií ale určite vynechal. Postupom času sa dostáva aj na niektoré dramatické prvky, väčšiu akciu a v závere sa na rozdiel od predchodcu dočkáme i happyendu. ()

SlavaP 

všechny recenze uživatele

Informace uvedené distributorem a převzaté databází ČSFD jsou chybné, resp. zmatené. Tento film na DVD firmy Vapet Production v květnu 2010 nevyšel. Na DVD tehdy vyšel film "Jock of the Bushveld" z roku 1986 - http://www.csfd.cz/film/341758-jock-of-the-bushveld/. Teprve DVD vydané v říjnu 2010 pod názvem "Přítel Jock" obsahovalo tento novější film (podle informací ze zahraničí není z roku 1992, ale 1994 - premiéra v USA 14. března 1994) První plakát (vousatý Percy) patří k verzi z roku 1986, teprve další patří k této verzi z roku 1994. Základní obsah je u obou verzí podobný, ovšem starší verze má závěr shodný s knihou, což vedlo k tomu, že se v Americe nestala populární a tak byla natočena tato nová verze, která má pro publikum přijatelnější konec. ()

Reklama

Reklama