Reklama

Reklama

From the Dark

Trailer

Obsahy(1)

Starší muž pri obhospodarovaní rodinného statku nechtiac uvoľní starobylé zlo, kvôli ktorému sám prepadá kliatbe. V rovnakom čase sa v nesprávny okamih na nesprávnom mieste ocitá zamilovaná dvojica, ktorá napriek navigácii nečakane stráca prehľad o momentálnej polohe. Dobrý úmysel pomôcť na prvý pohľad ľahko zranenému farmárovi v jeho rodinnom sídle zahajuje krutý boj o život s monštrom z dávnej minulosti. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nosferatu z irských vřesovišť u mě zabodoval. Dokonale zvládl mnohdy neřešitelný hororový úkol zabudovat nadpřirozeno do přirozenosti (někteří v žánru nezvládají ani to druhé), překvapil pár originálními nápady jako třeba „stínové rozdrolení partnera“, opřel se o zvláštní hudbu i kouzlo prostředí a navíc zaujal hrou na hledání a užití zdrojů světla, dokud se neobjeví ten nejistější. Nic, po čem byste v noci chodili na záchod s napřaženým krucifixem, ale v rámci žánru příjemné ostrovní osvěžení. Vyčítat filmu, že se odehrává převážně ve tmě, když už z názvu a podstaty kreatury je to nevyhnutelné, mi přijde stejně pošetilé, jako karát upíra, že má pyžamo od hlíny či zpovídat vlkodlaka, proč cca jedenkrát měsíčně nespí doma.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná Irská atmosférická jednohubka, která je bez problému koukatelná avšak na předchozí počin Stitches se příliš nechytá, ten byl, co se týká zábavnosti a gore o level výše. Conor bohužel příliš záporáka neukazuje, celé se to odehrává ve tmě, takže noc a sluchátka pro lepší efekt jsou povinností. Dalo se vytřískat z toho více, ale takových hororů se příliš nevidí, tak proč ne. 60% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Starší muž pri obhospodarovaní rodinného statku nechcene uvoľní starobylé zlo, vďaka ktorému sám podlieha kliatbe. V rovnakom čase sa v nesprávnu dobu na nesprávnom mieste ocitá zamilovaná dvojica, ktorá napriek navigácii nečakane stráca prehľad o ich momentálnej polohe. Dobrý úmysel pomôcť na prvý pohľad bežne zranenému farmárovi v jeho rodinnom sídle odštartuje krutý boj o život s monštrom z dávnej minulosti. Takto nejako má pôsobiť horor za 5 korún. Za málo peňazí veľa muziky platí pri tomto žánri veľmi zriedka, takže keď sa z času na čas objaví snímok, ktorý dokáže aspoň z časti vyvolať emócie "strachu", ide skôr o zázrak na úrovni zjavenia panenky Márie, než pravidelné obohatenie milovníka temných večerov. Žiadne mimoriadne gore, masky či nápadité mordovanie, iba hrádky s tmou a svetlom, ktoré sú hlavným kľúčom tohto predstavenia. "From The Dark" má samozrejme aj kopec negatív, no tak či onak, z môjho pohľadu prevládajú plusy za ktoré si zaslúži dosahovať úroveň troch hviezd - 55%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Farmář vykope bubáka, no, nejspíš nějaký druh upíra, na kterého stačí posvítit mobilem, aby utekl, a bubák ho dostane. Úvod navnadil, scéna ve vodě velmi dobrá. Pak se objeví dvojice. Mark je blb, a tak s autem uvíznou. A protože je ještě větší blb, rozhodne se zachraňovat farmáře, což se ukáže jako pěkná hloupost. Sarah je ovšem rovněž blbka, a tak není divu, že nakonec bojuje o život. Při tom vystřídá lampu, mobil, svícen, zápalky, pochodeň, lucernu....ale, jo, docela se dalo. Tři čtvrtiny jsou sice ve tmě, ale zase se tříbí divákova fantazie. Díky tomu jsem několikrát viděl nejen postavu klasického Nosferata, ale přímo i Schrecka a Kinského v jednom. Škoda, že chyběla mrazivá atmosféra....hudba nic moc, kamera rozlítaná, závěr dynamický. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film v podstatě o dvou lidech(páreček) a zlu proti kterýmu bojujou. Už od začátku mi bylo jasný, že z téhle dvojice bude mít větší "koule" slečinka. Jinak všechno se odehrává po tmě takže toho moc není vidět. Né, že by se tam toho zase moc dělo. Nemám nic proti nízkorozpočťákům když mají co nabídnout. O tomhle to ale říct nemůžu. Nudilo mě to a měl jsem co dělat abych u toho neusnul. 1hvězda. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama