Reklama

Reklama

Souboj s oceánem

(TV film)
  • USA Survive the Savage Sea

Obsahy(1)

Romantická plavba na rodinné jachtě se změní v dramatický boj hrstky trosečníků o přežití na nekonečné modré pustině oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Napínavé a zábavné. To bylo skvělé, že si jejich otec splnil sen - plavba na širokém pustém oceánu. Já bych se mu na to totálně vykašlal. Nejstarší dcera měla pravdu a udělala velmi dobře, že už dál s nima nejela. Žádné dobrodružství za ohrožení celé rodiny až na smrt za to nestojí. Tatík dobrodruh je u mě tímto debil a ne frajer námořník. Howg ! ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o skutečný příběh, který je inspirován reálnými zážitky anglického spisovatele Dougal Robertson popisující přežití své plavby s rodinou v pacifickém oceánu, působí film celkem věrohodně. Přesto je dojem pouze průměrný. Snad proto, že chybí větší syrovost autentičnosti trosečníků. Nicméně Dougal Robertson obdivuji, že měl vůbec odvahu podniknout takovou dobrodružnou plavbu. ()

Reklama

Cinik 

všechny recenze uživatele

Film poměrně věrně zpodobňuje příběh rodiny kapitána Robertsona, jejíž jachta Lucette byla 15. června 1972 200 km západně od Galapág potopena stádem kosatek. Trošku mi vadí malá realističnost - řekl bych, že po 38 dnech vypadali trosečníci poněkud hůře, než ve filmu. :-) Jinak ale tento počin oceňuji. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí... Bohužel mě unikl začátek filmu, takže nevím jak a proč se natom širém moři vůbec ocitli, ale nicméně vyčerpávající boj o přežití s rozbouřeným oceánem, někdy nad jejich možnosti jen s neuvěřitelně pevnou vůlí a šikovností (zejména toho otce rodiny Robert Urich ), se všemi různými nástrahami rozběsněného ale i klidného moře se mě v tomto filmu docela zamlouval. Po celou tu dlouhou dobu jedli jen to co si sami chytli v moři, a vodu pili jen tu dešťovou-destilovanou, když jim tedy pánbůh přál... Ale určitě jsem viděl na toto téma daleko lepších filmů (dokonce snad i jeden německý), i třeba co se týče hereckých výkonů, které tady zrovna nebyli nic moc. Takže za 2,5/5 především za přírodu*. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Já vím, je už to starší film. Možná jsem i přemlsaný - ale ve srovnání s nedávno viděným Life of Pi zkrátka vyznívá tento televizní film jako něco hodně podprůměrného. Když k tomu připočtu ne zrovna dobré herecké výkony (možná to bylo tím dabingem) a spoustu nelogičností (jak mohl někdo najít deník v prázdném člunu, když ho ještě na bárce otec rodiny psal..), vychází mi film, u kterého člověk může nechat odpočinout svým mozkovým závitům, ale vzhledem k dvouhodinové délce to může být místy až otravné. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama