Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 1

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (713)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Romantické drámy to nemajú u mňa ľahké. Striehnem na každú faloš, každé klišé, každý odklon od reality a už pri Nedotknuteľných som mal nepríjemný pocit, že ide iba o zahrávanie sa s divákom a jeho manipuláciu. A tento film bol na tom ešte horšie. Keďže patrím k vymierajúcemu druhu divákov, ktorí ešte nevideli ani jednu epizódu Hry s trónmi, bola mi hlavná predstaviteľka nielen protivná, ale aj neznáma. Ale aj keby bola na jej mieste iná, tie nedostatky scenára a mizerné dialógy by nezachránila. A keď k tomu pripočítam hrozný slovenský dabing, tak iba moja ohľaduplnosť zachránila film pred dvoma hviezdičkami, ktoré by mu slušali viac, pretože ho považujem nielen za nepodarený, ale aj za škodlivý. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Než jsem tě poznala je film, který je v mnohých ohledech jiný než ostatní romantická dramata, a přitom využívá prvků, které se vyskytly již v jiných, jemu podobných filmech. Člověk tam cítil nádech Nedotknutelných skrze tu kvadruplegii, nicméně francouzský předchůdce hrál více na humornou notu, zatímco zde šlo spíše o rozvíjení vztahu mezi diametrálně odlišnými hrdiny a o vyrovnávání se s krutým osudem. Herecké obsazení bylo nadmíru sympatické, i když jsem si občas říkal, jestli to to vlnící se obočí Emilie Clarke myslí vážně, nicméně se mi na závěr filmu dostalo uspokojivého vysvětlení. Potěšilo mě obsazení Matthewa Lewise, který se dokázal vymanit z role Nevilla z HP. Rovněž jsem byl unešený ze soundtracku, hlavně ze songů Not Today a Unstedy. Zkrátka mile natočený snímek, který se odehrává v nádherném prostředí Anglie a nabízí pěkný příběh, který je možná na jednu stranu již okoukaný, nicméně i tak se člověk na to rád podívá a nechá se unést tím lehce naivním a roztomile podaným scénářem. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Být toto asijský film, řeknu, že standardní námět. Ale asijský film to není. Má to Emili Clarke, která dokáže úžasně hýbat obočím (až moc, jak dodává má dcera) a je veskrze pozitivně působící bytost. Určitě to stojí za shlédnutí. Nicméně jsem se nevyhnul určitému pocitu nekomfortnosti. Být toto Asie, dojde k výraznějšímu zbližování obou povah (nebo se na rozporu víc staví). V Me Before You je hlavní hrdinka od počátku nesmírně emotivní a hlavní hrdina chladně uvažující (přesto, že ne bez emocí) a oba tyto své hlavní povahové rysy "drží" až to konce. Na jednu stranu zajímavý rozpor, na druhou to vnímám jako nesoulad. ■ P.S. Komentáře: Tatizz. Nevidím to vyloženě jako on, ale je zajímavé si jeho názor přečíst. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Možná ze mne mluví jen sentiment či staré city, které při tomto snímku vypluly na povrch, ale tohle je film přesně pro ty diváky, kteří alespoň jednou za život prožili tu pravou lásku. Všechno zde totiž funguje na výbornou. Od hereckých výkonů, přes citlivě zvolený soundtrack a konče skvělým příběhem - to všechno Vás vtáhne do děje neskutečným způsobem. Upřímně, zhruba ve třech čtvrtinách filmu jsem byl skálopevně rozhodnut filmu "udělit" pouze čtyři hvězdičky, nicméně neotřelý a syrový závěr snímku mě přesvědčil o tom, že i v tomto "vycucaném" žánru se občas najde výjimka, která potvrzuje pravidlo. Skvělá práce! PS: Emilii "Khaleesi" Clarke zde nejde nemilovat! „Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just LIVE.“ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle slaďoulinký mávání kapesníčkama ze mě sůl nedostalo. Jak se mám nekriticky dívat na herečku, která svým šíleným přehráváním dělá z hl. ženské role nenáviděnou pipinu? Je mi u zadku, že měla Emilia šklebení a dětinskou naivitu ve scénáři, když mi z její křečovitý mimiky cuká v zaťaté pěsti. Plakání na povel tentokrát nevyšlo, do kvalitních cukrkandlovejch dramedy to má tááákhle daleko. Zpátky na draky. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama