Reklama

Reklama

Svět přírody - Série 31 (2012) (série)


Létající nosorožci (S31E10)

(epizoda)
  • Velká Británie Flight of the Rhino
Velká Británie, 2013, 1 h

Režie:

Jo Scofield

Hrají:

Sean Bean (vypravěč)

Obsahy(1)

Unikátní záchranné operace v africkém buši. V Jihoafrické republice zabili pytláci za minulý rok šest set nosorožců jen kvůli jejich rohům. Podle některých předpovědí za 15 let ve volné přírodě už žádní nosorožci nebudou.
Ochránci přírody nestojí s rukama v kapsách a nyní vymysleli způsob, jak přesunout vybrané jedince na tajné místo, kde by je pytláci nenašli. Přesouvají je vrtulníky. Samo o sobě je to velmi náročná operace, od vytipování vhodných kusů, přes organizaci odchytu, uspání, přesunu a následné adaptace zvířete v novém domově. Dokumentaristé BBC byli u toho a zachytili přesun třinácti nosorožců vzduchem. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Narciska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný projekt i dokument. Je obecně známo, že jsou nosorožci na pokraji vyhubení a že pytláctví jejich stavy nadále povážlivě snižuje. Tento dokument zachycuje nejen tato fascinující zvířata, jež na naší planetě přežívala 50 milionů let, dokud je během jednoho století člověk takřka nevyhubil, ale také lidi, jež jim jsou zcela oddáni. Znají je líp než kdokoliv jiný a pro jejich záchranu, jeden jediný projekt, jsou schopni obětovat 8 let příprav. Velmi citlivý a velmi humánní dokument. Nezbývá než přát si, ať jejich úsilí přináší ovoce! ()

Reklama

Reklama