Reklama

Reklama

V odstínech šedé

(festivalový název)
  • Chile En las gamas de gris (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bruno vede zdánlivě dokonalý život, v roli manžela, dobrého otce a úspěšného architekta. Avšak v nitru ho pronásleduje silný pocit neklidu. Odstěhuje se od manželky, aby měl čas sám na sebe. Současně dostane nabídku navrhnout ikonický památník v Santiagu. Tento projekt ho svede dohromady s Ferem, otevřeně teplým mladým učitelem dějepisu a průvodcem, jenž začne s Brunem spolupracovat jako konzultant. Při prozkoumávání postkoloniálního města diskutují o jeho minulosti i budoucnosti, hledají inspiraci, přičemž mezi nimi roste nevyhnutelná přitažlivost. Pro váhavého a citově přehlceného Bruna se z projektu stane mnohem víc než jen profesní výzva... (Febiofest)

(více)

Recenze (9)

zolo 

všechny recenze uživatele

Námět zmateného ženáče není nic nového, ale pokud jeho zpracování neuráží, bývají to příběhy, které většinou mívají hloubku. Kvalit žánrově podobného snímku "Segunda piel" sice nedosahuje, ale zpracování skutečně neuráží, ba co víc, patří mezi lepší průměr gay kinematografie. Casting, kamera i zpracování příběhu jsou dobře zvládnuté. Scházelo mi snad jen větší přitlačení na pilu, větší dramatizace příběhu. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Postavy Soledad, Ferreho, Tota teda takmer všetkých veľajších, boli výborne napísané a zahraté. Horšie to už však bolo s postavou hlavného hrdinu Bruna. Nielen herecky, ale hlavne spracovaním postavy, ktorá stále rieši a vlastne stále nič nevyrieši. Práve všaka tomu je nielen Bruno, ale aj tento film ďalším bodom na stupnici sivej. Škoda, že tam dali tie posledné dve minutky tie to pokazily u mňa úplne. Jaj, a aby som nezabudla... vďaka CaptNemovi za ten link, keď už nie film tak aspoň tá skladba je skutočne úžasná! ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Patrně jedna z nejpůvabnějších gay romancí v dějinách světové kinematografie. Příběh není sice sám o sobě nic nového pod sluncem, ale odehrává se v atraktivním prostředí chilské metropole a Emilio Edwards s Francisco Celhayem jsou sexy sympaťáci, díky nimž se veškeré nedokonalosti stávají zbytečnou malicherností. Tenhle film si prostě musíte prožít i užít zároveň. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, že zrovna ti jihoameričané dokážou takové pěkné, jednoduché, civilní filmy s gaytemetikou. Celkem realistickej příběh, takhle se to prostě v životě i v lásce stává. Nevadí mi, že se nic jednoznačně nevyřeší. Tak jak příběh plyne v průběhu, odplouvá i na konci. Do pětky mi bohužel chybí ještě trochu větší hloubka postav, přílišné skoky ve scénáři, trochu lepší výkon Francisca Celhaye v roli Bruna. Ale jinak krásná atmosféra města, kamera, hudba (díky CaptNemo, aspoň to nemusím hledat). ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Průměrný film o muži, který si začne svoji orientaci uvědomovat/připouštět až ve chvíli, kdy má manželku a dítě. Klady - žádné srdceryvné scény, žádné sebevraždy, sympatičtí herci, prostředí, kamera. Zápory - střih, divné skoky mezi záběry, Bruno neví na začátku a neví ani na konci, film ho vlastně nikam moc neposunul, neumí se postavit problémům čelem a celkově je to spíš baba. To, že se tatínek líbal s jiným chlapem, je strašný problém, opět bez nějakého konce - mno, pane režisére, tohle gayům v podobné situaci moc nepomůže. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama