Reklama

Reklama

Expanze - Série 1

(série)
Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 7 h 6 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Kamera:

Jeremy Benning

Hrají:

Thomas Jane, Steven Strait, Cas Anvar, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Florence Faivre, Shawn Doyle, Paulo Costanzo, Athena Karkanis (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zmizení Julie Maové, bohaté dívky, ze které se stala aktivistka, propojí životy detektiva z Ceresu Joea Millera (Thomas Jane), nedobrovolného kapitána lodi Jamese Holdena (Steven Strait) a političky OSN Chrisjen Avasaralaové (Shohreh Aghdashloová). Uprostřed politického napětí mezi Zemí, Marsem a Pásem se odhalí ta největší konspirace všech dob. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Expanse sa vybral smerom takých LOST, kde sa po jednotlivých sériách toho príliš dejovo neuzatváralo, skôr ostávalo ešte viac otázok otvorených. Osobne mi napríklad stačila jedna séria Wayward pines, kde je nám presne vysvetlené o čo ide, čiže takmer všetky položené otázky boli zodpovedané a tie nové ma až tak extra nezaujímajú, aby som so seriálom pokračoval, chem, aby mi po ňom ostal dobrý pocit. Pri The Expanse je naopak sledovanie ďalšej série nevyhnutnosťou. Škoda, že si tvorcovia nedali viac záležať na interiérových scénach a ich dizajne, pretože vesmírne stanice, lode ale aj Zem o dvesto rokov v panorámach vyzerajú ak nie úplne dokonale, tak minimálne prešpekulovane a zaujímavo. Že tie rendery sú v stámiliónových blokbasteroch šťavnatejšie, ma vôbec neirituje. Aspoň si človek vychutná viac dej. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zaujimavy a originalny sci-fi pocin, ku ktoremu som sa konecne dostal. Paci sa mi pomerne realisticky (v ramci zanru) scenar, vaznejsi duch bez zbytocneho zlahcovania a spinava atmosfera, v ktorych sa serial nesie. Tiez pomerne zaujimave charaktery a ich pohnutky. Niektore su sice naivne, az idealisticke, ale este stale som vacsinu aspon v tichosti presiel. Zabrdne i do dalsich zanrov, cez krimi, akcak mysteriozno, obcas az horor a posledne dva su v 8mom dieli vynikajuce. Odporucam a idem na druhu seriu. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série tohoto zajímavého sci-fi seriálu mě neuvěřitelně vtáhla a přestože neoplývá převratnými triky a akce je zde minimum, nedokázal jsem se od něj odtrhnout. Výborná herecká parta, rozdělení na detektivní linku a linku jak z Firefly a hlavně parádní výprava a neustále se měnící kulisy, kdy nemá divák pocit, že se vše odehrává v jednom studiu nebo před zeleným pozadím. První sérii jsem zpracoval jak nic a v seriálu budu s radostí pokračovat. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak nevím. Velkým plusem je nevypočitazelnost (žádná postava není v bezpečí). Mínusem chaotické vyprávění, kdy bordel v tom co se děje, s kým a proč jsem měl do poloviny série. Prostě zainteresovaných stran je příliš a děje se toho opravdu hodně. V polovině věcí mi uplně unikal smyl proč by mě to mělo zajímat. Co je na druhou sranu velkým plusem je nápaditost (technologická) a kvalita triků. Na seriál velmi slušné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Něco takového tu už dlouho nebylo. A v případě Thomase Janea nikdy, protože tu podává ozajstný herecký výkon a ještě k tomu se mu daří nepůsobit směšně i navzdory příšerné hipsterské přehazovačce:) Ne, vážně - The Expanse je velmi slušným rozpočtem napumpovaná space opera říznutá konspirační noir detektivkou, takže je radost se na ni dívat hned z několika důvodů. I navzdory tomu, že s vámi ve finále první série vydrbe tak otevřeným koncem, že nedostat se k ní až teď, kdy už je k dispozici kompletní druhá řada, byl bych asi velmi "rozladěný";) Mohl bych tedy chválit vizuální stránku, překvapivost osudů některých postav, objev jménem Dominique Tipper (kterou záliba v sestřihu půlky hlavy setinkou zjevně pronásleduje i v civilním životě:)), lahůdkového anarchistu Jareda Harrise, černý humor, vykreslení dystopické budoucnosti, kdy tři "světy" či "národy" balancují na pokraji války, zkrátka skoro všechno. Jen doufám, že v druhé řadě se už konečně něco vyřeší:) 90% ()

Galerie (235)

Zajímavosti (1)

  • Prvá séria seriálu je založená na prvej polovici knihy "Leviathan wakes". (WalterIK7)

Reklama

Reklama