Reklama

Reklama

Expanze

(seriál)
  • USA The Expanse
Trailer 1
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2022), 46 h 56 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Cas Anvar, Frankie Adams, Cara Gee, Thomas Jane, Shawn Doyle, Nadine Nicole, Florence Faivre (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Děj se odehrává za 200 let v budoucnosti, kdy lidstvo plně kolonizovalo sluneční soustavu, ale ještě nedosáhlo ke hvězdám, na pozadí vyostřujícího se konfliktu mezi Zemí, Marsem a koloniemi v Pásu asteroidů. Detektiv Miller, narozený v Pásu, dostane úkol najít nezvěstnou mladou ženu, Juliettu Andromedu Mao. Jim Holden je prvním důstojníkem z nákladní lodě - tahače ledu Canterbury, která těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to oba stáli, jejich osudy se protnou a zjistí, že pohřešovaná dívka je klíčem ke spiknutí nepředstavitelného měřítka. (jaaara)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (260)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko dôležité som sa snažil napísať prostredníctvom komentárov k jednotlivým epizódam, pričom tento systém komentovania je pomerne náročný, pretože zvádza ku spoilerovaniu a klady a zápory diela sa viac menej stále opakujú. Takže krátke zhrnutie: Dejovo veľmi bohaté, konotačne sa snažiace, ako každé dobré sci-fi, odrážať súčasnú ľudskú spoločnosť a The Expanse sa to darí takmer dokonale. Asi to bude tým, že ľudstvo je stále rovnaké, bez ohľadu na technológie a množstvo populácie. Na konci druhej série to máme prednesené pekne na podnose a má to svoju logiku. Že je tu najlepším hercom Thomas Jane, to je akosi dané jeho bohatými hereckými skúsenosťami a Steven Strait proste na to nemá, viac by mu to išlo na prehliadkových mólach, ale aspoň snaha sa cení. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak je vidno z říti, nestal jsem se fanouškem této novodobé vesmírné ságy. Ačkoli prostředí a prvotní rozložení figurek na pomyslné vesmírné šachovnici je velmi atraktivní, domnívám se, že děj seriálu je takový poměrně obyčejný a charaktery vyloženě nezajímavé. Sice oceňuji, že The Expanse nevykrádá Battlestar Galacticu a s vizí originální myšlenky si kráčí svou cestou, ale podle mě ztrácí hlavně na těch postavách a dialozích. Nechci postavy vyloženě hanit, ale dle mého postrádají potřebné charisma, jsou to převážně ploché figurky pronášející buď předvídatelné, anebo takové umělé macho věty, které na mě zkrátka nepůsobí lidsky. Osobně jsem se nedokázal do seriálu vcítit, nějak se s ním sžít a prožívat ho, tudíž jej po první sérii opouštím... 6/10 ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Psal se rok 2015, a já vybíral, jestli začít se sledováním Expanze, nebo Stranger things. Volba padla na toto, a nakonec svého rozhodnutí nelituji. Po skončení seriálu lze říci, že asi nejlepší sci-fi poslední dekády (ne že by byla nějaká velká konkurence). Ne že by kvalita všech serií byla konzistentní, vrchol seriálu přichází už v 2. - 3. řadě, a postupně spíš začne kvalita upadat. Seriál také trpí jedním z nejhorších castingů posledních let, co jsem měl možnost vidět (Strait, Chatham, Aghdashloo, Jane... všechno céčkoví herci), což prostě něco na kvalitě ubere, s tim se nedá nic dělat. Ale Expanze jinak prostě výborně šlape, akce je natočená na jedničku, seriál výborně balancuje mezi znázorněním klasické vztahovky mezi postavavami, a řešením větších problémů. Vize budoucnosti za mě na jedničku, od veškerých technických vychytávek, až přes politické problémy. Za mě jen houšť, a klidně nějaký další seriál / film z tohoto světa. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Expanse je jeden z nejlepších sci-fi seriálů co jsem kdy viděl, ne-li vůbec nejlepší. Tento seriál táhne zvolené období, prolínání žánrů a velmi dobré herecké výkony herců, od kterých by se to nečekalo. Doba kolem roku 2200 je skvěle zvolená, lidé už létají po sluneční soustavě, ale nikam dál se neodvažují, což je logické. Rozložení frakcí Země - Mars - Pás je opět, skvěle zvolené, a na každé z nich se dá něco najít. Za mě vede militantní Mars s přísnou disciplínou, od dílu kde se poprvé objeví bitevní loď Marsu taky kvalita vystoupne a už se standartu nepustí. Země skvěle doplňuje linku politickou a Pás .. pás rád nemám, jsou typičtí pankáči, a to není nic pro mě. V seriálu se krásně propojuje reálno vesmíru s detektivní linkou, bojovými sekvencemi, mysteriózní tématikou a čistými sci-fi prvky. Ten mix opravdu funguje, a když ho táhnout dobří herci, jako Thomas Jane, Shohreh Aghdashloo (ta si svou roli užívá) či i Steven Strait, je o skvělou zábavu postaráno. První série je taková rozjižděcí, ale druhá a třetí jsou jedny z nejkonzistentnějších a dějovými zvraty nabitých sérií jakéhokoliv seriálu. U 4. série mi přijde že kvalita výrazně poklesla a seriál se točil v nudných linkách a v nudných vztazích mezi nezajímavými charaktery. Napjatě se však těším na další sérii, tenhle seriál si zaslouží pokračování. 5*, pokud 5. série nezlepší situaci, tak snížím na čtyři. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na pořádný sci-fi seriál, ale od samého začátku mě děsně nudil. Nezajimaví herci, bez napětí, chaoticky vyprávěný příběh, po každé epizodě to chci vzdát, ale jako fanoušek reálné sci-fi a ne přiblblých Star Wars, Star Treků apod. to s vypětím všech sil stále sleduji. Ani nevím proč, stále čekám, že se to nějak rozjede, dle komentářů třetí série nejlepší, ale i ta mě děsně nudí. Řeší se neustále válečný konflikt, hodně politicky ukecané.Kniha mě také děsně nebavila a v polovině jsem s ní praštil, přestože sci-fi mám hrozně rád. Snad by to mohlo být dobré, ale je to céčkově natočené s velmi nezajimavými herci. Vzdal jsem to při sledovaní třetí série. Naprostá ztráta času. Nechápu to vysoké hodnocení. ()

Galerie (762)

Zajímavosti (13)

  • Seriál se pokoušel co nejvíce upravit současné zbraně pro své potřeby tak, jak by podle nich vypadaly vylepšené nové generace zbraní.
    Zbraně jednotek CPM na Erosu jsou z převážné většiny upravené zbraně G36 a FN SCAR-L. Miller (Thomas Jane) v závěrečné epizodě drží v ruce revolver Smith and Wesson 629 Classic s upravenou hlavní. Asi nejčastěji v serialu vidíme upravenou verzi Glocku 17. Ve osmé epizodě, kdy Holdena (Steven Strait) přepadnou jednotky země, drží jeden z agentů krátkou verzi zbraně Kriss Vector. (UncleMorty)
  • Prvá séria seriálu je založená na prvej polovici knihy "Leviathan wakes". (WalterIK7)

Související novinky

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon chystá Mass Effect seriál

Amazon chystá Mass Effect seriál

24.11.2021

Streamovací služba Amazon pomalu ale jistě začíná rozjíždět svoji vysokorozpočtvou televizní produkci. Před pár dny si tak odbyla premiéru seriálová adaptace fantasy ságy Kolo času, kterou příští rok… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama