Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak zuří druhá světová válka, skupina nacistických parašutistů přistává na skrytém městě Palandria, aby využila jeho bohatství, a jako rukojmí si berou každého, kdo by jim v tom chtěl zabránit. Může je Tarzan (Johnny Weissmuller), mocný král džungle, a jeho důvěryhodní společníci, Cheeta a Buli, zachránit? (sator)

Recenze (6)

liquido26 

všechny recenze uživatele

MGM prodalo Tarzana společnosti RKO a z původního osazenstva zůstali už jen Johnny Weissmüller a jeho filmový syn Johnny Sheffield. Představitelka Jane Maureen O' Sullivan se již díky smlouvě u MGM a také díky nechuti k postavě Tarzanovy družky natáčení neúčastnila. Jane byla z tohoto filmu vynechána s odůvodněním, že se jela do Anglie starat o nemocnou matku. Jako náhrada za ní je zde Tarzanovu hereckou partnerkou Frances Gifford, která představuje Zandru, vnučku vládce ukrytého města Palandria. No a vzhledem k tomu, že se psal rok 1943 a zuřila válka, musel si každý uvědomělý jedinec zabít svého nácka, a tak se Tarzan, Zandra, Boy a Cheeta vydávají do boje proti zlým Němcům, kteří se rozhodli ovládnout džungli a vytvořit si tam základny a přistávací plochy. V podstatě to není nic jiného než béčková propagandistická záležitost, nicméně i tak si to zachovalo zábavnost předchozích dílů série. Vytknul bych snad to, že Tarzanovy scény na liáně působí trošku neohrabaně a jeho pokřik (ten totiž MGM neprodali) zní příšerně, takže už nebudí takový respekt jako dřív :-) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

MGM prodala Tarzana a ten se stal nudným hromotlukem. Neříkám, že od předešlou společností byl něčím víc, ale teď je to vidět nejvíc. Sice ho stále hraje Johnny Weissmuller, ale už to není ono. Mojí oblíbenou kratochvílí bylo sledovat zrychlené scény, kdy Tarzan pobíhá po džungli sem a tam, skáče po liánách, do řek a přitom řve tím svým řevem. Bohužel tu není ani jedno. Scény ze stromů jsou těžkopádné, nejsou tak akční, tak artistické a když jsem se dozvěděl, že MGM neprodalo ani ten jeho charakteristický řev, a místo toho jsem slyšel ten hnus místo toho, tak jsem šel do kolen. Nevrátila se Jane, nevrátil se ten pravý Tarzan a náckové mě nebavili. Bohužel. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie tarzanej série už v znamení novej produkčnej spoločnosti, ktorá chcela nepriamym spôsobom ukázať solidaritu voči v tom čase najmä Európou sužovanej ťažkej vojne. Produkčne a režijne je to zhruba na podobnej úrovni ako ostatné diely s podobným humorom. Tu si hlavne tvorcovia vystrelili z nemeckých nackov, hlavne v závere to bolo celkom slušné. Celkovo ale priemer v rámci žánru. 60 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tarzan a náckové? Tohle zní jako pořádné béčko. No, zase tak pořádně béčkové to není, ale má už to trochu jinou atmosféru a ti náckové zde skutečně jsou a Tarzan se s nimi musí utkat. Funguje to, je to trochu jiné a není to pořád jen ubulená snaha zachránit Jane nebo Kluka, i když k tomu dochází. Jen ta žena se nám trochu změnila. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

..........no tak rok 1943 - nejaký ten nacista bude asi povinný....aj keď boli zobrazení akoby to boli hocakí iní vojaci a nie nacisti.....pomerne decentne.....buď autori filmu nevedeli čo sa deje v Európe "vďaka" nacistom alebo to bolo prvoplanovo určené deťom..... = tá vojna tak v light forme zobrazená......inak film asi ako všetky " weissmullerovky"....pre mňa ok... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama