Reklama

Reklama

Náš boj nikdy nekončí

(TV film)
  • USA I Will Fight No More Forever
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh podle skutečných událostí, jak se indiánům hroutí jejich svět, představuje slavného indiánského náčelníka Josefa z kmene Nez Perce, který pocházel z údolí Wallowa v severovýchodním Oregonu a vstoupil do dějin USA jako neohrožený bojovník za práva svého indiánského národa na svobodu. (tahit)

Recenze (5)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejde o žádný dokument v pravém slova smyslu. Tohle je drama, natočené striktně podle skutečných událostí. Příběh Indiána Josepha je naprosto fascinující - tomuhle náčelníkovi nelze nefandit. Odvaha a víra je to, co se cení. Chief Joseph forever! ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není obyčejný film o indiánech s osobitou kulturou, ani divoký západ jak ho známe z barvotiskových laciných filmů, ale fakta, která přitažlivě tlumočí opravdové kvality, které mám rád. Statečnost, charakter a čestnost. Ostatně i faktografická rovina obsahu snímku sedí. A byť je film hodně smutný a trpký tak stačí říct jen tolik, že svůj účel splnil. Co říci závěrem? Máte-li rádi pravdivé příběhy z amerického Západu, tak to je film přesně pro vás. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jo jo, indiánský náčelník Josef měl úctu všech, včetně bílého generála. Josef se snažil před nimi odvést svůj lid do Kanady a přitom hrát fér se všemi. Velmi inteligentní muž, který nenáviděl zbytečné zabíjení. Historická fakta praví že se sám po obrovské honičce Amerikou vydal všanc bělochům, aby po ztrátě své narozené dcerušky zachránil zbyteček zdecimovaného kmene. Bohužel zemřel osamělý v rezervaci, byť s určitými privilegii. Fenomálně zahraný Nedem Romerem a skvělý Sam Elliott. ()

pabab 

všechny recenze uživatele

Skutočne vynikajúce a emotívne spracovanie príbehu kmeňa Nez Perce a ich náčelníke Josepha, výborne stvárneného Nedom Romerom. Vo filme je zachytený jeden z posledných pokusov indiánov o odpor v r.1877 a ich pokus uniknúť do Kanady. Udalosti sú verne spracované podľa histórie, ale atmosfére a kvalite filmu to vôbec neuberá. Vo filme je použitých mnoho známych detailov o osobnostich, napr gen. Miles sa mihne oblečený v medveďom kožuch ( Indiáni ho prezývali Medvedí kabát Miles) ()

Reklama

Reklama