Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Videa (7)

Trailer

Recenze (117)

kingik 

všechny recenze uživatele

Stop všem Supermanům! Stop všem příčetným divákům! Stop všem comicsovým divákům a jejich dobré vůli tuhle slátaninu sledovat. Tohle je zcela nekoukatelná záležitost. Ale jo, já kolikrát koukám na pičovinu, ale najednou zjišťuji, že i když se film či seriál nikomu nelíbí, mně ano. Ale tohle se nedalo. Pominu spešl efekty ještě před založením černého divadla Járy Vidlaře a snahu jít proti zaběhanému schématu mužských comicsových hrdinů, ale jaksi mně uniká, co chtěl malíř zmatlaninou bez výrazné scenáristické a režijní signatury jaksi divákům sdělit. To si má divák z minuty na minutu přetransformovat myšlení z módu kretén na pičifousek, aby vůbec fungovala jediná scéna a dialog nepřipomínal vymaštěnou blondýnu před studiem kuřby na pět semestrů?! Při tomhle seriálu vůbec musí divák dosáhnout vyšších odborných znalostí, aby alespoň částečně pochopil, proč se tvůrci bez invence a talentu pouští do šílených seriálových projektů, ve kterých kráva bez krámů hraje prim. Mě by zajímalo, jestli comicsové hrdinky menstruují. Nedočkavý odpovědi nebudu, neb další přísun stupidity v podobě další epizody rychle zastavuji v zárodku. Supergirl mně utvrdila, že nadpozemské blbosti jsou okna vesmíru dokořán a Grygar o tom může vést fundovanou přednášku. Ale mě tenhle seriál nezajímá. Hvězdička je za Melissu Benoist, která chudák kývla na něco, co jí moc fanoušků nezíská. Po tomhle se od ní odvrátí i každý slušný režisér. 10% ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá podívaná pro puberťačky, kterou zřejmě opustím již po dvou dílech. Připitomělý scénář totiž nemá co nabídnout a po dějové stránce je seriál velice slabý (celá tajná organizace, protivníci, dialogy, to vše je k smíchu). Hlavní hrdinka (jistě vzor por mnoho holčiček) to svou sympatičností a roztomilou naivností celé neutáhne. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Pilot: Stejně jako pilot Flashe ani tento nový komiksový seriál mě příliš nenadchnul. Pilot by měl navnadit, ale tady se to příliš nedaří. Máme tu příjemně roztomilou a naivní hlavní hrdinku v podání Melissy Benoist a nástřel možností tohoto komiksového světa, ale na tu druhou přesahující stranu, nepříliš dobré triky, což u postavy takových schopností docela zamrzí, hloupé dialogy a chování postav, podivnou vládní organizaci a nepřesvědčujícího záporáka, který bude nejspíš celou sezónu tahat za nitky dějových zvratů. Škoda také nepropojení se světem Man of Steel, tady je od začátku jasné, že díky odlišnému originu Supermana, se asi žádného camea z filmové odnože DC Comics nedočkáme. Jako odpolední bezmyšlenkovitý oddych klidně, ale větší potenciál z toho zatím nekouká. 5/10 ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Ano, čiší z toho feminismus a Cw na sto honů, ale některé postavy si prostě oblíbíte natolik, že je to docela zábava. První série má pomalý rozjezd a hlavně nic moc záporáka. Zato druhá je o dost lepší a třetí taktéž. Melissa Benoist zpodobňuje Supergirl dost věrohodně, a efekty jsou jakž takž na úrovni. S1 - 75%, S2- 85%, S3 - 80% Tak po shlédnutí celého seriálu musím uznat, že to postupem času dost kleslo. Vrcholem je čtvrtá série, která se dost seriózně zabývá rasismem, a taky je tam Lex Luthor, jehož Jon Cryer vyzdvihl do jedněch z nejlepších Cw padouchů. Bohužel pátá a šestá série už jsou dost zapomenutelné a ačkoliv v nich Lex částečně hraje určitou roli, tak to stále nepřekoná pocit, jako že se koukáte na typickou telenovelu, ve které se všichni přátelsky podporují a milují (či naopak hádají). Samozřejmě ke konci je tu celý tým superhrdinů, což je podle mě minus, protože skoro žádný z nich není využit naplno a aby akční scény utáhly 5 bojovníků, to také nebylo vychytáno. S4 = 90%, S5 a S6 = 60 % ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Popsat pilot Supergirl je zhruba stejně obtížné, jako udržet oční kontakt s Alice Eve během jejích rozhovorů u Craiga Fergusona. Volím proto srovnávací taktiku. Vedle všelijakých nových seriálů či starších restů teď pravidelně doháním pomocí binge-watchingu Dobrou manželku a samozřejmě musím říct, že je to seriál neskutečně chytrý, vtipný a především na úrovni. Je to zkrátka jako intimní večer při svíčkách s vaší přítelkyní, u dobré večeře, vína a kvalitní konverzace. Supergirl je naopak takovou pizzou s kámoši, plechovkami coly a deskovou hrou, u které se desetkrát za večer pohádáte, než jeden z vás konečně vyhraje, po čemž přichází na řadu jedna rychlá dota, abyste ty vztahy zase trochu utužili a mohli jít v klidu spát. Vtip je v tom, že jedno není nutně horší, jak to druhé. Občas zkrátka chcete to první, jindy byste zase game night s kamarády za nic nevyměnili. A to je prostě v pořádku. 7/10* PS. asi jsem se platonicky zamiloval do Melissy Benoist. To je taky v pořádku, že jo? ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (33)

  • Superman jako takový se v seriálu nikdy neukáže celý. Tvůrci tvrdí, že není pro děj podstatný, ale ve skutečnosti mají jen problémy s autorskými právy. (Karlsberger)
  • Superhrdinský kostým Kary (Melissa Benoist) navrhla designérka Colleen Atwoodová, která navrhovala kostým i superhrdinům Oliverovi a Barrymu ze seriálů Arrow (od r. 2012) a The Flash (od r. 2014). (Filipus Muff)
  • Na ComicCone v každom rozhovore po natočení 5. série môžete počuť hercov skandovať: "Pants! Pants! Pants!" Nadchýnali sa tak zmenou kostýmu Supergirl z dievčenskej minisukne na nohavice. Raz svojim hlasným počínaním prerušili aj interview s hercami z Black Lightning. (Broccoli_)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama