Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi dobře zvládnutý film, s dobře natočenou akcí, jehož další velkou předností je krajina v které se odehrává. Příběh ve druhé půlce nabídne několik dobře natočených momentů (zpáteční cesta močálem). Bohužel, větší hodnocení znemožňuje místy opravdu velmi toporný scénář, kdy se ve filmu vyskytují opravdu neskutečné a vážně míněné dialogy ("No jo vlastně, oni jsou taky lidi, to mě nedošlo") ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná by bylo dobré si po projekci této verze zopakovat originální snímek z roku 1972, abych je mohl lépe porovnat, protože v tomto případě dávám 4*, což je stejné hodnocení, které jsem kdysi před lety dal i staršímu počinu. Nemohu tedy dnes relevantně porovnávat, avšak mnohé scény se mi při sledování remakeu vybavovaly. A jitra jsou zde tichá je film, který má výborný a poutavý námět a obě verze jej skvěle zpracovávají. I v tomto případě potěší hudba, lokace a výběr hereček do hlavních rolí, přičemž i Pjotr Fjodorov si získá divákovy sympatie. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh, který rozpumpoval můj krevní oběh. V podmanivé kráse krajiny válečného dobrodružství se sešla opravdu skvělá herecká parta s maximální disciplinou. Především sympatické ženské postavy, které zde dobře hrají a mají na tom lví podíl. Ostatně na nich stojí prakticky celý film. Domnívám se, že to je stejně dobrý jako původní film, ba dokonce o maličko lepší. V každém případě tomu nechybí ani zvláštní poetika ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takovej obyčejnej film z války, kterej je okořeněn tim, že zde bojujou a umíraj ženy, což je trochu nestandardní. Pokud by tam místo pětice docela hezkých děvoček byla parta gopniků z Kyjeva, tak na to asi nikdo ani koukat nebude. Navíc mi film přišel docela zdlouhavej. Nedovedu si představit, jak asi vypadá originál z roku 1972, když ten má přes 3 hodiny. Jinak soudruh staršina ty skopčáky vyřídil stylem Rambo v podstatě sám. Řek bych, že většina z těch soudružek ve zbrani tam nadělala víc škody, než užitku. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Už nedávno jsem se chtěl podívat na první verzi tohoto akčního (převážně ženského) filmu, ale nakonec jsem dal přednost loňské verzi, i když jen z toho důvodu, že se někde píše, že hrdinky tu nejsou macandy (jako ve verzi z roku 1972), ale modelky, a že jsou "i jinak akční". A také mě zajímalo, jak se vypořádají s šestnácti těžce vyzbrojených „komandos“ (vojenská jednotka vycvičená pro zvláštní úkoly), jak se píše v "Dnech ruské kultury". Šlo však jen o 16 mužů se samopaly (žádné těžké zbraně), se kterými si holky se staršinou (nebo stařešinou?) poradily, byť za cenu vlastního života - tohle není spoiler, to je jasný jako facka. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)
  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)

Reklama

Reklama