Reklama

Reklama

Kdy se máma vrátí?

  • Brazílie Que Horas Ela Volta? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hospodyně Val bere svou práci vážně. U svých bohatých zaměstnavatelů pracuje už třináct let a za tu dobu se stala součástí rodiny. Náhlý příjezd její odcizené dcery však vnese zmatek do existujících třídních překážek v jejich domě. Drama Kdy se máma vrátí? vnáší čerstvý vítr do některých klasických témat a myšlenek. Jeho děj se točí kolem Val, tvrdě pracující hospodyně v současném Sao Paulu. Val s láskou zabezpečuje všechny potřeby svých bohatých zaměstnavatelů, v jejichž domě žije - vaří, uklízí a dokonce zastává roli náhradní matky pro jejich dospívajícího syna, kterého vychovává už od batolecího věku. Náhlý příjezd Valiny odcizené dcery Jessicy však vnese zmatek do třídních překážek v domě a odhaluje nevyřčenou pravdu o jejich existenci. Jessica je chytrá, sebevědomá a ctižádostivá dívka, která odmítá přistoupit na dynamiku nadřazenosti a podřazenosti. Vystavuje tak vztahy i oddanost všech členů domácnosti zkoušce a nutí je, aby se znovu zamysleli nad skutečným významem rodiny. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (18)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Hlavná predstaviteľka bola úžasná. Príbeh slúžky jej postavenie v rodine, jej vzťah k členom rodiny a k vlastnej dcére. Scéna kedy sa prvý krát odvážila pod rúškom noci do rodinného bazénu aby nekonečne šťastná telefonovala so svojou dcérou ... snáď najdojemnejšia sekvencia filmu. Brazílskych filmov som veľa nevidel ani nepamätám aký naposledy, ale tento mi určite na dlhšie ostane v pamäti. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, tak nemám důvod neocenit tenhle počin plně i když se nejedná o nějaké veledílo, hodné Oskara, ovšem zcela jistě bych osobně ocenila vynikající výkon hlavní představitelky s hlasem Evy Olmerové, Val, kterou ztělesnila Regina Casé. Já jsem v té rodině žila s ní a věřila jsem jí cele tu roli hospodyňky, která žila v představách, že ta společenská zeď mezi ní a rodinou nelze odbourat žádným způsobem. Ona byla milá, zlatá, na slovo poslušná, prostě miliónově hodná a prostá dušička, kterou snad zarazila až rekce paní domu na její dar v podobě kávového servisu. Díky za příjezd její dcery, která tam svým postojem zčeřila prozatím poklidný chod domácnosti a dovolila si jíst například zmrzlinu, kterou přece může papkat jen Barbařin syn, nikdo jiný! Chválím velmi dobrý námět, který vyzněl dokonale uvěřitelně právě i díky Regině a myslím, že Anna Muliaert může mít hrdě vztyčenou hlavu. Díky za hezký zážitek z Brazílie. Viděno v rámci Projekt 52 films by Women ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Regina ako Val bola neskutočná ... ohromne prirodzená. 10 rokov bez svojho dieťaťa to je celkom sila, ja by som to nedokázala. Ale čo by bola úplná rana pre mňa? Keby si moje dieťa viac rozumie so slúžkou ako so mnou. A sponzor rodiny to asi trošku preháňal s tým tajným fajčením, jeho počinom som ale vôbec nerozumela. Džésika síce bola šikovná, čo sa školy týka, ale jej správanie mi niekedy vážne liezlo na nervy. Ale stálo to za to, lebo dosiahla vlastne po čom celý život túžila a myslím, že na svoje si prišla aj Val. Jediný, kto bude asi nemilo prekvapený bude Fabinho, keď sa o pol roka vráti zo zahraničného pobytu. Veľmi príjemná vec, bavilo ma. Project 52 Films by Women ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ten film bol taký fukot, že som sa ani nestačil diviť, kedy skončil... Najlepšie je do neho skočiť bez akejkoľvek znalosti obsahu. Totálna šupa je forma, akou je natočený. Niekedy som sa namotal na situáciu a premýšľal, či to je normálne, alebo je to nejaká namotávka, zatiaľ čo inokedy zase som si nebol istý, či som videl určité gesto, alebo či sa mi to marilo... Dosť vyhaluzený film s občasnou paranojou tento počin... ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Val byla príma uklízečka, ale jinak filmový průměr bez nějakých extra vypjatých situací. Dcera Val byla pěkná kráva, když nedokázala pochopit, že máma musí a chce dodržovat "koho chleba jíš, toho píseň zpívej" a zasloužila by nakopat do zadku, ale toho jsem se nedočkal. Naopak - skončilo tak nějak hezky - po žensku. ()

Galerie (41)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama