Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zaměříme se na život Ježíše a seznámíme vás s politickými a historickými událostmi, kvůli nimž byla jeho smrt nevyhnutelná a navždy změnila svět. Jedná se o příběh, jenž zná téměř celý svět s více než 2,2 biliony lidí, kteří následují učení a principy Ježíše Nazaretského. Známý příběh ale uvidíte v novém kontextu díky intimním historickým detailům z jeho života a politickým konspiracím, jež vedly k zániku. Dokument National Geographic Channel Proč zabili Ježíše vznikl v produkci společnosti Scott Free Productions. Předlohou dvoudílného filmu je knižní bestseller Billa O'Reillyho a Martina Dugarda, kteří pronikli hluboko do historického příběhu o muži, jehož poselství a kázání vedlo k pronásledování a popravě, protože v něm skupina spiklenců viděla hrozbu. (National Geographic)

(více)

Recenze (15)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já jsem tedy ten údajný bestseller nečetl, ale jestli je tohle natočeno podle něj, tak nechápu, co na něm bylo bestsellerovatého. Killing Jesus je jen xté zpracování Ježíšových trampot a ač oceňuji celkem věrné prostředí a výborné obsazení v čele se Sewellem coby Kaifášem, nejedná se o nic vybočujícího z normálu a průměru. Snad jediné, v čem se od jiných verzí film liší, je podání Máří Magdaleny, která zde není ztvárněna jako prostitutka či cizoložnice, ale tak, jak je podána v Bibli. A to je tak všechno. Řemeslně dobře natočená, ale zcela zbytečná záležitost. 50% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Moderné spracovanie Nového zákona, ktoré iba vychádza z evanjélia, nekopíruje ho. Preto nie je výnimkou, že sa v ňom neobjavuje množstvo momentov z blibie a naopak, veľa pasáží sú vycucané z prsta. Tvorcovia sa snažili o také menej fantastické prevedenie, neviem presne akého diváka s ním chceli osloviť. Niečo naznačuje aj to, že viacero hlavných postáv obsadili modelovskými a modelskovskými typmi hercov. Každopádne, nie je to vyslovené zlé, ale existujú oveľa lepšie spracovania. ()

Reklama

tomkral0 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaný dokument o životě, smrti a zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Vtěsnat tak rozsáhlý příběh do dvou hodinových dokumentů je prakticky nemožné, proto chápu, že zde chybí řada evangelijních příběhů. I tak dávám 4*. Mimochodem, pohled na odříznutou hlavu Jana Křtitele připomínal dokumenty o Islámském státu, že by se historie opakovala? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mezinárodní obsazení klasického příběhu o Ježíšovi, který skutečně nenabízí nic nového, ale jen klasické pojetí s mezinárodním obsazením v čele s libanonským Ježíšem a českou Máří Magdalenou (Klára Issová). Není v tom naprosto nic, co by bylo až tak zajímavé, ale násilnými scénami se tvůrci očividně inspirovali u Mela Gibsona. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Velmi krásné dobové kostýmy i výprava. To je nicméně vše pozitivní na celém filmu, který je příběhově skokový (Ježíš si najednou uvědomí, že je syn boží) a kde jsou vynechány i důležité scény jako volba mezi Ježíšem a Barabášem atd. Na co koukat na tenhle zbytečný film, když tu máme The Bible anebo dodnes aktuální Gibsonovo Umučení Krista? ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama