Reklama

Reklama

Radost z logiky

(TV film)
  • Česko Úžasná věda: Logika (více)
Velká Británie, 2013, 60 min

Režie:

Catherine Gale

Obsahy(1)

Logika, základ filozofie, ale také velkého množství vědních odvětví, se během svého dlouhého vývoje stala důležitým pomocníkem člověka. Podívejte se, jak se postupně zapisovala do historie nejrůznějších oborů a nakonec stála i u kolébky počítačové techniky... Počítačový vědec profesor Dave Cliff zve na neuvěřitelnou výpravu do říše logiky a rozumu. Jakým způsobem logika podepírá náš moderní svět? Bystrý a živý profesor Cliff vyrazil do rakouské Vídně, aby vysvětlil, odkud se vzala inspirace otce moderního počítače – Alana Turinga. Z 25 starých počítačů navíc sestaví úplně novou mašinu, setká se s nejchytřejšími dětmi na světě a vyzpovídá nejlogičtěji nadané mozky na světě na téma budoucnost lidstva. Stanou se budoucí počítače chytřejší než my? Radost z logiky zvedá oponu matematiky a filozofie od Aristotela, přes Alenku v říši divů, až po sci-fi a superpočítače. (TV Prima)

(více)

Recenze (1)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vysvětlování funkce počítače na trpaslících povýšil Clif na bezvadnou hru pro děti, které nahradily trpaslíky a podařilo se jim správně sečíst 2+3, Na tomhle příkladu to už vážně musí pochopit každý. ()

Galerie (3)

Související novinky

AFO50 by doporučil i Tony Stark

AFO50 by doporučil i Tony Stark

28.04.2015

Starobylá Olomouc se díky Univerzitě Palackého opět proměnila v srdce tepající pro moderní popularizaci vědy. Mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO) zde v polovině… (více)

Reklama

Reklama