Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to přeci jenom překousl a tento film viděl celý, ale dalo to hodně přemáhání. Jedná se o horrorový film, snad se měla jednat i trochu o parodii, i když to není na první pohled poznat. Velice slabé herecké výkony. Snad se nějaká parta lidí v hospodě den předem dohodla, že natočí takovéto dílko. Film vypovídá o velké tvůrčí krizi a nápaditosti. Skalním fanouškům žánru se jistě bude líbit, jiní se nebudou namáhat sledovat ani počáteční titulky. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Film, který se mohl stát stejným žánrovým a generačním milníkem jako Noční můra v Elm Street, Vřískot nebo Scary Movie, leč bohužel mu nebylo dáno. Přitom má všechny předpoklady stát se instantní klasikou, přece jen Idle Hands je dokonalým žánrovým mixem, který má z nějakých filmových pouček, žánrových pravidel či zaběhlých postupů vyloženě prdel. Jen na sebe nezávazně řetězí absurdní scény a prcičkovské gagy s naprosto odzbrojujícím mámfpičizmem a nadhledem, přičemž nezapomíná na jedinou důležitou věc - pokud film není uměním, měl by být především zábavou. A zde se schází všechny hororové propriety, jen v parodickém groteskním světle a s neodolatelnou Jessicou Albou. Pokud jste se někdy ptali, proč je slavná, koukněte se na Ruku zabijáka. Beastie Boys ve světě teenagerovských hororových komedií. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá práca s vlastnou prostoduchosťou. Tvorcovia skvelo používajú humor, nechutnosti i nahotu. Samozrejme nie je to nič zázračné, ale ako film pre uctievačov žánru, je to skvelá vec. Devon Sawa bol neskôr lepší v NEZVRATNOM OSUDE. Najviac ma prekvapila prirodzenosť Jessicy Alby. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, niektoré scény sú bravúrne zrežírované... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Perfektní, mimořádně zábavná teenage černá komedie/parodie/slasher o zlu, které se přesouvá z ruky do ruky u mimořádně líných jedinců. A funguje to naprosto skvěle, trojice Sawa, Green (ten s flaškou zabodlou v hlavě především) a Henson si film užívají každou vteřinou, co jsou na scéně, a jelikož tam jsou prakticky pořád, je to znát. A k tomu hláškují jako o život. Mrtvej Mick k mrtvýmu Pnubovi, co se líbá s holkou: "Co to děláš, ty vole? Je to nechutný, jseš přece mrtvej! To je trestný!" K tomu spousta skvělých odkazů (jak jinak parodovat Vetřelce v takovéhle šílenosti, než že se useklá ruka proklube ven skrz poklopec?!), brutálních vraždiček, skalpování The Offspring, pár úchyláren a brilantních dialogů - a samozřejmě, rozhodně v neposlední řadě, nádherná osmnáctiletá Jessica... ()

miccio 

všechny recenze uživatele

Na to, jaká to byla pakárna, mě to ale vůbec neurazilo! Pouštěla jsem to s mírným despektem, očekávala jsem úchylnost, a hele - ono to je fakt dost úchylný! :D No musím přiznat, že mě můj akademicko-intošský nadhled rychle přešel, smála jsem se až do titulků. Je to tak blbý, až je to dobrý. A dobrý je to proto, že si to fakt na nic chytrého ani nehraje :). Seth Green a Devon Sawa vedou. :) Ve své třídě je to 85%, takže za 4****! Za Setha ve vzduchotechnice mám chuť tu poslední chybějící * přidat. :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Když Anton sestupuje po schodech, všimněme si jeho inhalátoru na krku. V kuchyni totiž inhalátoru chybí trubička, která se při použití strká do pusy. Když usedá na gauč, trubička tam opět je (Stocki)
  • Když Mick krmí “hlavu“ Pnuba, počet sýrových křupek v křesle kolem jeho hlavy se mění a zároveň jsou jinak v křesle rozmístěny. (Stocki)

Reklama

Reklama