Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Koryntos 

všechny recenze uživatele

I když romantické filmy moc nemusím, tento kousek byl opravdu koukatelný. Sice bych z takového prostředí mnohem radši uvítala dokument i tak na mě film působil příjemně. Je pravda, že v posteli se člověk nejsnáze naučí jakýkoliv jazyk. :oD Většina komentujících zde hodnotila hereččina prsa, pěkná i já si na ně ráda počkala. :oD Na podruhé bych však film, ani její prsa, už vidět nemusela. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Prvých 24/36 filmu naprostá hrůza, kromě toho že jsem uslintával nad Jessicou (což by objektivně vůbec nemělo ovlivnit moje hodnocení, ale nebýt jí, tak film minu velkým obloukem). Ke konci, když se náš nemotorný klučina dostal do ouzkejch (žádná Pallas Athena mu na pomoc nepřišla) a začíná se rozhodovat racionálně (zavři oči a mysli na Anglii), se konečně film dostává z odpadu a vyšplhá se na velmi silné 2*. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nejznámější myšlenka učitele národů Jana Amose Komenského, že učení nesmí bolet, ale bavit – tedy, jeho známé rčení: ´Škola hrou´, je zde dovedeno k naprosté dokonalosti. Přiznejte, nebylo tohle s tím ´slovníkem´ naprosto geniální nápad? Britům to hold tenkrát myslelo, proto také vládli tak veliké části světa … ()

otík 

všechny recenze uživatele

Místy neskutečně hloupé, místy pořádně romantické, místy nedomyšlené (třeba když záporákovi nejdřív roztřískají hodinami hlavu a on na druhý den vesele bez jediné ranky honí hlavního hrdinu po džungli). Na večerní romanťák je tam moc usekaných hlav a hodně mrtvol, na dobrodružný film je to moc romantické. Film s hezkou hudbou, který zůstal někde na půli cesty. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý film který mě opravdu hodně překvapil. Nejen krásnou přírodou (až moc) a dobrou atmosférou ale i velice dobrými hereckým výkony. Pro mě neznámý Hugh Dancy to zahrál fakt dobře, Bob Hoskins taky a Jessica Alba? To sem se nestačil divit (teď už nikdo nemůže říct že neumí hrát). Tenhle film možná na plné hodnocení není ale já jsem se nechal strhnout a když jsem měl bejt nasranej tak jsem byl a když mě měla pohltit romantická atmosféra...stalo se atd. Prostě berte to jako že film dostal 4* a ta pátá je za Jessicu od které bych hned začal brát lekce tak často že by se ze mě za chvíli stal hotovej lingvista. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)

Reklama

Reklama