Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benátky v 16. století. Šlechtic Giulio (Jason Connery) stráví v tomto pohádkovém městě - především v loži dvou různých benátských šlechtičen, vdovy Angely (Laura Antonelliová) a Valérie (Monica Guerritoreová) – nezapomenutelnou noc, plnou intrik, převleků a erotiky. (quixote)

Recenze (13)

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Tvrdit, že je to jakési erotické béčko a cpát ho mezi Kožené kalhoty nebo Řecké fíky je samozřejmě nesmysl. Tohle bylo vkusné, celkem vtipné a hlavně ve velkém stylu natočené pokoukání, jak to asi v jediném zajímavém státě, který po pádu Říma na Apeninském poloostrově vznikl a který byl hlavně pánem svého osudu po mnoho století, vypadalo. Když si vezmeme (kromě stále ještě velmi přitažlivé Laury Antonelli a její temperamentní služebné) vždy velice fotogenické benátské interiéry i exteriéry a k tomu Moricconeho hudbu, bude to film, který stojí za shlédnutí i dnes. Stejně jako třeba Bože, jak hluboko jsem klesla....tohle ale působí snověji a přes divoké tempo, které syn prvního Jamese Bonda musel zvlit i paradoxně mnohem romantičtěji. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Film Benatska noc sa samozrejme tesil vo vtedajsom CSSR oblube aj vdaka krivkam Laury Antonelli, ale nebol to v pravom slova zmysle eroticky film aj ked tam par vkusne natocenych scenok bolo... Je to poviedkovy film verny odkazu Giovanniho Boccaccia a jeho rozmarnym pribehom s nazvom Decameron. Nezabudajme ze film tocil Mauro Bolognini ktory sfilmoval aj Dumasov roman Dama s kameliami (na CSDF s 87% ohodnotenim) a hudbu zlozil Ennio Morricone, takze o lacne a laxne natocenom akoby len "erotickom" snimku sa naozaj neda hovorit. Prijemna jednonocna prechadzaka historickymi Benatkami koncom 15 storocia . Film by mohol mat kedykolvek reprizu v telke a urcite nie v case vyhradenom pre brakovo "eroticke" "spodarny"... ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento filmeček s přízviskem "erotický" k nám pronikl již vpodstatě jako nový a sklidil celkem slušný zájem publika, hlavně samozřejmě kvůli v té době často a důsledně tabuizované erotice, která se zde naopak prezentovala poměrně otevřeně. Laura Antonelli stále měla co ukazovat a to i přes svůj v té době již docela pokročilý věk. Zajímavostí bylo obsazení Jasona Conneryho, syna známého představitele agenta 007 Seana Conneryho. Dějově se nejednalo o nic světoborného, ale to publikum vlastně tušilo již předem a hnalo se jen a jen za sexem. :) ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Film bývá někdy házen do pytle „erotické béčko“, což si opravdu nezaslouží. Už pro renomé zúčastněných: režiséra, skladatele a herců. Ve filmu, který nechce být ničím víc než rozmarnou renesanční hříčkou, jde samozřejmě hlavně o „to“, ale je tu k vidění a k slyšení mnohem víc: Morriconeho atmosférický soundtrack, obstojné herecké výkony, nádherné kostýmy a hlavně neopakovatelné benátské paláce a exteriéry. I díky tomu se film hodně podobá Hallströmovu „Casanovovi“. A určitě stojí za vidění. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film si jasně pamatuju. Za perestrojky veliká atrakce, protože se jednalo o první erotický film, který v naší zemi byl promítán. Jako teenager jsem se tajně dostal do letního kina, kde jsem se spolu s přeplněným publikem těšil na něco extra. No, po pravdě, moc erotiky tam zase nebylo. Hlavní ženská postava jenom ukázala kozy a to bylo všechno. Ale stačí, když kape, nemusí pořád jenom pršet, že. Přesto na film, který spíš vypadá jako levný díl Červených střevíčků, chodily za komoušů mračna lidí. Protrhla se hráz a zapovězené ovoce chutná nejlépe. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama