Reklama

Reklama

Slečna Marpleová: Rozbité zrcadlo

(TV film)
  • Velká Británie Miss Marple: The Mirror Crack'd from Side to Side
všechny plakáty

Obsahy(1)

Během večírku za účasti slavné stárnoucí herečky je otrávena jedna její obdivovatelka. Úkolem pro slečnu Marplovou je zjistit, kdo chtěl koho vlastně připravit o život...  Do malého městečka přijíždí na natáčení nového filmu slavná herečka Marina Ruddová se svým manželem. Její vrcholná sláva už je pryč, ale stále umí okouzlit své fanoušky. Marina uspořádá ve městě večírek pro své obdivovatele. Tam se s ní dá do řeči paní Babcocková, která jí nadšeně vypráví, jak se spolu už kdysi setkaly, když ona byla ještě dítě a obě si dají drink. Zanedlouho je paní Babcocková nalzena mrtvá. Vyšetřováním případu je pověřen inspektor Darmot Craddock, synovec slečny Marplové, velmi zvídavé staré dámy, která s oblibou luští záhady a zločiny. Při vyšetřování se zjistí, že smrt nastala po otravě nápojem, a protože Marina poskytla svoji skleničku paní Babcockové, která tu svou náhodně vylila, zdá se, že pravou obětí měla být právě slavná herečka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Agatha 

všechny recenze uživatele

V St. Mary Mead to začalo, na stejném místě to po osmi letech natáčení končí. A ve všech 12 adaptacích s nevýslovnou lehkostí a šarmem hraje neuvěřitelná - v době dokončení Rozbitého zrcadla již šestaosmdesátiletá Joan Hickson. Tomu říkám umělecký počin na závěr kariéry. Co víc si umělec může přát? Nehledě na to, že poslední role se stala její nejslavnější a i po třiceti letech se na ni vzpomíná. Také je proč. V jejím podání se ze slečny Marplové stala živoucí bytost, která už napořád bude nosit její tvář. Rozbité zrcadlo jsme mohli vidět v několika zpracováních, ale z žádného jsem neměl pocit, že hlavní roli hraje slečna Marplová. Tentokrát konečně ano, a i když Marina Gregg v podání Claire Bloom byla okouzlující, nepodařilo se jí zastínit úlohu slečny Marplové. A to je dobře, protože v adaptacích, které jsem měl možnost vidět, jsem vždycky nabyl dojmu že v nich sl. Marplová hraje až druhé housle. Ovšem nejvíc se těším až zjistím, jak je to v samotné knižní předloze, protože je jednou z mála, kterou jsem ještě nečetl. Myslím, že to bylo na závěr krásné rozloučení, povedl se i konec a celkově bylo znát, že si tvůrci dali záležet. Prožil jsem se slečnou Marplovou několik večerů během celého ledna a pomohla mi zapomenout na šeď zimních dnů a zaměstnala mé neposedné myšlenky. Jsem vděčný serveru titulky.com, díky kterým se mi naskytla možnost tuto (u nás) téměř zapomenutou sérii shlédnout - a především človíčkovi, který titulky přeložil a vytvořil. A je mi ctí, že jsem první, kdo zde všech 12 adaptací okomentoval. 80% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kniha s Marplovou získala opět mimořádně skvostnou adaptaci, tentokrát jsem musel jít na plný počet, neboť zpracování je i v tomto případě naprosto perfektní. Výjimečně je sice naprosto ve všem lepší verze nová (s Julií McKenzie), ale i zde se tvůrcům povedlo sehnat mimořádné obsazení, zorganizovat mimořádnou atmosféru a převést mimořádný příběh na obrazovky tak nejlépe, jak to jen jde. Věrnost předloze je opět maximální (a v tomto případě by jakékoliv změny byly zločinem více než v případech jiných) a Joan Hickson se prostě s kariérou lépe rozloučit nemohla. Tahle série je skutečný skvost a je velká škoda, že české televize o něj neměly (a nemají) zájem. 90%. ()

Reklama

Reklama