Reklama

Reklama

Mladý papež

(seriál)
  • Itálie Il giovane papa (více)
Trailer 2
Itálie / Francie / Španělsko / USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 50–55 min)

Tvůrci:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrají:

Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli, James Cromwell, Ignazio Oliva (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lennyho Belarda. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží odstup od vatikánských pochlebovačů, aniž si připouští možné důsledky svého postoje. V desetidílné sérii se představí držitel dvou nominací na Oscara Jude Law v hlavní roli Pia XIII. a oscarová Diane Keaton jako řádová sestra Mary, jeptiška ze Spojených států žijící ve Vatikánu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (287)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Zpočátku, především po druhém dílu, jsem čekal něco ostřejšího se silnějším příběhem. Má to ale vrstvy, které je třeba ocenit a velmi pěkný hudební doprovod. Jako celek se mi to líbilo, možná ne úplně na čtyři z pěti kvůli těm metameta řečem, ale rozhodně mě to nezklamalo tak, jak jsem před začátkem sledování čekal. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, že po jednej geniálnej časti nasleduje spravidla ďalšia slabšia. A celkovo je tých myšlienok (?) a nálad toľko a toľko, až nedokážete emocionálne vypäté okamžiky vôbec brať vážne. Ale to je fuk. Ako satira, maximálne nepredvídateľná, je Young Pope najsilnejší. Ako čierna komédia s antihrdinom, ako fraška o tom, ako sú Božie cesty nevyspytateľné. Len by to naozaj chcelo pokračovanie. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sorrentinova tvorba šla vždy tak nějak trochu mimo mě, ale Mladého papeže jsem si musel pustit kvůli tak kladným recenzím, ve kterých je zejména Jude Law vychvalován až do nebes. Prvně musím podotknout, že tento seriál není zacílen na úplně obyčejné mainstream publikum, ten styl se totiž vymyká všem zažitým tabulkovým hodnotám. Ta artovost mě sem tam dokázala naštvat, ale díky NĚMU jsem si dokázal výsledný produkt užít. Jude Law zde totiž září na všechny světové strany. I z původně nezajímavě vypadající scény dokázal vytvořit nezapomenutelnou momentku. Ten samotný audiovizuál předčí většinu existující seriálové konkurence, ať už se jedná o prosté hrátky s kamerou či perfektní obrazovou kompozici (viz. úvodní titulky). Na vyšší hodnocení mi tedy bohužel schází lepší dějová propletenost (pár vedlejších linek mi přišlo nadbytečných) a možná trochu větší gradace ke konci. Ale Nového papeže s Johnem Malkovichem navíc si v budoucnu nenechám ujít, to by nešlo :D Za mě 7,5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že Paolo Sorrentino natočí něco drsnějšího a kritičtějšího vůči církvi. Ale on to vlastně dokázal, přestože si myslím, že církev naprosto vůbec neurazil. Spíše jenom poukázal na určitý stav a vše ostatní přijal s absolutní pokorou. Jude Law tu totiž hraje fiktivního papeže, který je extravagantní, ale zároveň silně konzervativní. Kouří, přirovnává se k Daft Punk a mluví otevřeně o tom, že nevěří v Boha. On totiž skutečným Bohem je. No a Sorrentino celý ten seriál bez hlubšího příběhu, ale se silnými momenty, natočil tak, jak dokáže jenom on. Efektivně, s perfektním soundtrackem a zároveň z herců vymáčkl absolutní maximum. Tudíž Vás v případě deseti dílů tohoto seriálu netáhne samotný příběh, který v podstatě neexistuje, ale jednotlivé postavy, kde ani jedna není divákovi nejbližší, ale zároveň se jim nedá upřít zajímavost. Mladý papež je neskutečně zvláštní seriál a fascinuje mě, že něco takového vůbec mohlo vzniknout. A co víc, že mě ho to donutilo dokoukat až do konce. A ti, co tento seriál vnímají jako urážku církve, raději ignoruji, protože kromě extravagantnosti na tomhle seriálu nevidím nic, co by církev zesměšňovalo. Spíše naopak. Moc pěkný a zajímavý projekt, o kterém věřím, že se bude hodně dlouho mluvit a akorát tak umocní skutečnost, že Paolo Sorrentino je režisér, který tu dlouho nebyl a pravděpodobně tu dlouho zase nebude. Jo a české vlajky v davech jakožto odpověď za Český národní symfonický orchestr, který skládal pro tento seriál hudbu, vnímám více než pozitivně…:-) ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Těsných, hodně těsných pět hvězd. Děkuji České televizi, že začala Mladého papeže vysílat, jinak bych se k němu dostala kdo ví kdy, přestože má (zatím) pouze 10 epizod. Zpočátku jsem byla trochu zklamaná, čekala jsem něco jiného. Vlastně jsem čekala drsnou satiru, která se věřícím moc líbit nebude. Ale ono ne, tady nevidím nic, co by mělo věřícím vyloženě vadit, možná proto jsem kolem seriálu nezaznamenala žádnou kauzu ani nic kontroverzního. Už od počátku tu však byl famózní Jude Law, se svým naprosto vynikajícím výkonem, jeho Pius XIII si krade většinu scén pro sebe. Jude Law je také hlavním důvodem, proč jsem nakonec přihodila tu pátou hvězdu. Nemohu ale zapomenout ani na další skvělé herce. Líbili se mi i Diane Keaton, James Cromwell a Silvio Orlando, jeho Voiello mě opravdu bavil. K páté hvězdě nakonec určitě pomohly i zmínka o Daft Punku a skvělý soundtrack (především úvodní znělka a výběr songů - např. I'm Sexy And I Know It). Hodně zajímavý seriál, nemůžu než doporučit. Bude někdy ta druhá série? 9/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (21)

  • Scéna papeže sraženého meteoritem v úvodní znělce odkazuje na kontroverzní sochu italského umělce Maurizia Cattelana s názvem „Devátá hodina“ („La nona ora“) z roku 1999. Socha představující papeže Jana Pavla II. má podle některých interpretací znázorňovat to, že i nejsvatější muž v římsko-katolické církvi nemusí být chráněn před neštěstím. Další interpretací je také např. teorie, že dílo vyjadřuje komentář ke stavu pověsti katolické církve, která pod svým morálním povrchem skrývá mnohočetné skandály. (pusheen)
  • Ve 41. minutě, když se jde Lenny / Pius XIII (Jude Law) ptát Mary (Diane Keaton) na rodiče, tak si zakrývá tričko. V další scéně je však odkryté a je zřetelně vidět. (Zix.)
  • Již v první epizodě Pius XIII (Jude Law) řekne, že pije Coca-Cola Zero Cherry (v seriálu vždy vyslovována jako cherry coke zero). Ovšem tento nápoj, ve formě plechovky, se objeví v celé sérii pouze jednou, a to v poslední epizodě. (VinceCZ)

Související novinky

John Malkovich a Nový papež

John Malkovich a Nový papež

05.07.2018

Kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem (Král Artuš: Legenda o meči, Sherlock Holmes) zaznamenal před dvěma lety na kabelovce HBO relativní úspěch, oceňovaný režisér a scenárista Paolo… (více)

HBO a jaderná katastrofa

HBO a jaderná katastrofa

08.06.2018

HBO ve spolupráci s britskou Sky Televion začalo natáčet novou pětidílnou minisérii o jaderné katastrofě v Černobylu. Natáčení momentálně probíhá v Litvě, v hlavních rolích se objeví herci Jared… (více)

Co chystá Paolo Sorrentino?

Co chystá Paolo Sorrentino?

07.09.2016

V současnosti nejopěvovanější italský režisér nezahálí. Loni nám nadělil Mládí, letos vytasí minisérii The Young Pope (ohlasy z Cannes jsou náramně spokojené) a už nyní chystá svůj další film. O co… (více)

Reklama

Reklama