Reklama

Reklama

Mladý papež

(seriál)
  • Itálie Il giovane papa (více)
Trailer 1
Itálie / Francie / Španělsko / USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 50–55 min)

Tvůrci:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrají:

Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli, James Cromwell, Ignazio Oliva (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lennyho Belarda. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží odstup od vatikánských pochlebovačů, aniž si připouští možné důsledky svého postoje. V desetidílné sérii se představí držitel dvou nominací na Oscara Jude Law v hlavní roli Pia XIII. a oscarová Diane Keaton jako řádová sestra Mary, jeptiška ze Spojených států žijící ve Vatikánu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (288)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, či "kritici" Mladého pápeža dopozerali samotný seriál až do úplného záveru, alebo ho "súdili" (ako to už u veriacich býva zvykom) a zatratili po vzhliadnutí jednej, dvoch epizód. Môj prvý, pôvodne zverejnený komentár sa hneď v úvode sarkasticky vyjadril k jednému z užívateľov (ktorý má taktiež právo na svoj názor (!), s čím nemám problém - o to tu nejde), ktorý samotný počin označil za rúhanie len preto, lebo sa námetom dotkol svätej inkvizície, či viery ako takej. Nemôžem si pomôcť, ale príde mi to, akoby väčšina hodnotila obal namiesto obsahu. Načo je človeku pekný kabát od Gucci-ho, keď mu je v tom najväčšom mraze aj tak zima? Celkový problém spočíva v tom, že väčšine požieračov všetkého sfilmovaného, akoby ušla pointa či myšlienka samotného tvorcu, ktorý vykreslil cestu k Bohu tým najbizarnejším spôsobom, pričom tí menej všímaví, menej vnímaví, ktorí majú problém čítať medzi riadkami, zavrhli tento projekt ešte skôr, ako sa vôbec presvedčili o čom NAOZAJ JE. Bez ohľadu nato, akú Sorrentino zvolil formu arogancie, sarkazmu či prejavu inteligencie - výsledok je presným opakom čoho sa všetci od úvodu "báli". Takže nabudúce "nesúdiť", kým nepoznáte celú "pravdu", lebo potom sa môžete veľmi rýchlo presvedčiť o starej múdrosti: "že najhoršia smrť, je z vyľakania". ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po první díle hodně smíšené pocity a nemůžu říct že by mě to donutilo sledovat dál.Law výbornej,Sorrentino je z toho cítit na kilometr a téma je zajímavé,ale jako celek mi to moc nesedlo.Uvidím jestli se někdy odhodlám k druhému dílu...první díl 60% edit : po více jak třech letech a poté co mě nadchnul New Pope jsem dal seriálu znova šanci a i když z něj nejsem tak nadšen jako z jeho "druhé" série,ve které to Sorrentino vypiloval k dokonalosti.,musím uznat,že jde o opravdu zdařilé dílko.Jude Law je výborný a i když sem z celé série neměl takové pocity jako z té nadcházející,jde rozhodně o seriál,který stojí za vidění...80% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladý papež toho nabízí spoustu. Pro mě to bylo především zamyšlení nad tím jaká církev byla, je a měla by být a zároveň úvahu o společnosti jako o celku i konkrétních jednotlivcích. Sorrentino se nebojí hlubokých myšlenek, které v jeho podání nejenže nenudí a nezní kýčovitě, ale v mnoha případech dokáží být inspirativní. Zároveň trefně, vkusně a s humorem vytahuje oponu skrývající vatikánské pikle a vždy v pravý čas přidává špetku křesťanského mysticismu. K tomu všemu si pomáhá podmanivými a místy až ikonickými obrazy či dialogy i monology, které jakoby pocházely z jiného světa. Vše pak zastřešují skvělí herci ztvárňující výtečně napsané postavy. Možná nebudu daleko od pravdy když napíšu, že na produkci se podílel sám Bůh. 100% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to svoje chyby (občas nuda, niekedy stagnuje tempo a celkovo by som alebo skrátil počet epizód, alebo aspoň ich minutáž), ale po vizuálnej stránke je to neskutočne opulentné (kameraman sa vyložene hrá), kasting je parádny (samozrejme v čele s hustoprísnym Judeom Lawom), scenár sa nebojí kontroverzií a drsností (je tu viacero zabití hriešnikov Bohom) a niektoré nápady sú fakt úžasné a nečakané (klokan). S prižmúrenými očami 4*. A to nie som katolík. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Marek Hamšík, ako jedna z modiel kardinála Voiella, čoby skalného fanúšika Neapola na tapete mobilného telefónu....pobavilo, aj potešilo. Lenže tento seriál je našťastie zďaleka o niečom úplne inom. Po prvých častiach sa mi v hlave vynorilo jedno konštatovanie z iného nemenej vydareného seriálu (Terapia) o tom, že rodičia by nemali mať deti, lebo im len ničia život. Lenže tento seriál nebol ani o tomto, aj keď vzťah "mladého pápeža" Lennyho k jeho rodičom bol tiež veľmi významným formujúcim momentom celého obsahu. Mladý pápež ako už samotný názov napovedá bol v prvom rade o pápežovi, akého by si možno mnohí veriaci v súčasnosti aj želali. Konzervatívny, neústupný....zdanlivo. Lenže tento prvotný zámer vytvára priestor pre ďalší vývoj. Napadá ma, či tí ktorí kritizujú túto sériu za výsmech či odsúdenie cirkvi, túto minisériu skutočne dopozerali do konca, alebo videli len jej prvú časť. Sebastredný pápež, ktorý údajne neverí v Boha...nuž každý kto seriál videl do úplného konca vie, že to tak úplne nebolo. Vlastne si osobne nedokážem predstaviť veriaceho, ktorý by vo svojom živote nezapochyboval. Nie, tu nie je nad čím sa poburovať, len odporúčam pozorne sledovať a hlavne pozorne počúvať a aj keď som po dosledovaní váhala, či dám 4 alebo 5 hviezdičiek, po krátkom zvažovaní som dospela k záveru, že tomuto seriálu vlastne nemám čo vytknúť. Nakoniec teda plný počet . Lenny mi bude vážne chýbať a dúfam, že ma za to nikto nebude chcieť poslať do Ketchikanu. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (21)

  • Oblečení, které nosí Jude Law jako papež, vyrobila firma Sartorial , která opravdu šije pro skutečného papeže. (Hopkins)
  • Podle newyorského štábu se natáčelo mj. i ve státě New York. (jungewolf)
  • V 5. epizodě 1. série v čase 37:25 frontální záběr snímá papeže (Jude Law), kolem něhož jdou dva muži s velkými péřovými vějíři. V dalším záběru, kde je papež snímán zezadu, tito dva muži nejsou. (annasosanna)

Související novinky

John Malkovich a Nový papež

John Malkovich a Nový papež

05.07.2018

Kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem (Král Artuš: Legenda o meči, Sherlock Holmes) zaznamenal před dvěma lety na kabelovce HBO relativní úspěch, oceňovaný režisér a scenárista Paolo… (více)

HBO a jaderná katastrofa

HBO a jaderná katastrofa

08.06.2018

HBO ve spolupráci s britskou Sky Televion začalo natáčet novou pětidílnou minisérii o jaderné katastrofě v Černobylu. Natáčení momentálně probíhá v Litvě, v hlavních rolích se objeví herci Jared… (více)

Co chystá Paolo Sorrentino?

Co chystá Paolo Sorrentino?

07.09.2016

V současnosti nejopěvovanější italský režisér nezahálí. Loni nám nadělil Mládí, letos vytasí minisérii The Young Pope (ohlasy z Cannes jsou náramně spokojené) a už nyní chystá svůj další film. O co… (více)

Reklama

Reklama