Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti je identita všech lidí nahrána do systému zvaného Kyberlink. Kyberlink vždy ví, kdo a kde jste. Systém je možné obejít použitím falešné identity, což je ovšem nelegální. Dash se živí jako lovkyně lidí, kteří toto pravidlo porušují. Jednoho dne je najata, aby našla muže, který unikl s tajnými informacemi a skrývá se pod falešnou identitou. Během pátrání zjišťuje, že všichni, kdo jsou součástí Kyberlinku, jsou jen figurky v podivné hře. Nikdo není víc než pěšák, kterého je možné kdykoliv obětovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

29.5.2010 ~ Matrix Hunter aka Cyber Wars aka Avatar... tolik názvů pro tolik filmů a přitom je vlastně jen jeden. Jen se mu podařilo, jako houbě, nasáknout do sebe tolik inspirace z předchozích filmových hitů, až to bolí. ~ Nejprve proč tolik jmen. Jednoduše, tenhle filmík je totiž singapurské dílo, nemá jej tedy na svědomí žádný Holly/Bolly/Euro/Mexiko/Ruso/Marso-wood. V singapurském originálu se film jmenuje Avatar (5 let před Cameronovým Avatarem), zbytku světa se dostal do rukou pod jménem Cyber Wars a zřejmě u nás (nebo i v Evropě?) chtěli nalákat na stále dobře známý Matrix a tak nasadili Matrix Hunter. ~ No a teď proč píšu o houbách. Při koukání totiž nejde přehlédnout tu inspiraci několika dalšími filmy. V příběhu jde totiž o to, že každý člověk je očipován, aby mohl mít stát přehled o tom, kdo, co a kde dělá. Ne všichni jsou s tím ovšem smířeni a tak buďto proti systému bojují (cyber-anarchisté-teroristé) a nebo toho využívají ve svůj prospěch. Je totiž možné si nechat nahrát identitu někoho jiného.a kupčením s takovými daty se dá poměrně vyžít. Pokud se ale na někoho takového přijde, je na něj vypsána odměna a v tu chvíli vstupuje na scénu ústřední postava, mladá lovkyně hlav. Ta se ovšem díky intrikám dostane k případu, který jí má otevřít oči. Nejen jí, ale i policejnímu detektivovi, který se do případu zaplete také. Oba mají za úkol vypátrat osobu, která zmizela a velké megakorporace mají enormní zájem ji najít. Začíná tedy vyšetřování a zjišťování kdo je tato osoba, kde je a co má nebo ví, že je tak nutné jí najít. ~ V příběhu najdete mišmaš Matrixu, Tronu, Minority Reportu, eXistenZ a vlastně i nedávných Náhradníků (ti se dle data výroby možná inspirovali tady :). Ve výsledku tak nápad a příběh není úplně špatný, ale díky výše uvedeným starším a známějším filmům je příběh poměrně neoriginální, předvídatelný a dost urychlený. Všichni všechno hned chápou a všemu rozumí, přičemž mi přišlo, že příběh dává absolutní smysl jen režisérovi a scénáristovi. A nebo to mělo hlubší podtext a jenom se to špatně sestříhalo. Množství zjednodušení a oslích můstků ovšem přehlédnout nejde. ~ Co víc se ale od toho dalo čekat. Spíše mi to připomíná zfilmovaný kreslený televizní komiks. Nakonec to není úplně strašné, jen další béčkové sci-fi s malým rozpočtem, málem efektů hodně průměrné kvality a ochotnickou příchutí. Ovšem ve chvíli, kdy Hollywood natáčí vlastní verze evropských dobrých nedávných filmů, se můžeme dočkat třeba i tohohle Matrix Avatara. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Představte si hovno.... Ne, nebudu pokračovat v hodnocení. Tenhle ,,film" NELZE ohodnotit bez použití ani s použitím vulgarit, protože jich náš rodný jazyk doposud nemá dostatek. Kdyby vás můj názor přesto zajímal, tak vám stručně povím, že něco tak neuvěřitelně debilního jsem neviděl roky. S nadsázkou můžu říct, že tohle bylo nejpromrhanějších 103 minut mého života. Asi je budu chtít od tvůrců zaplatit. ()

Reklama

Blacker94 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem očekával docela dost, a musím říct, že mě dost zklamal. Objevil jsem o něm zmínku, když jsem na Wikipedii hledal informace o filmu Avatar (2009) a asi po týdnu usilovného hledání ho našel. Námět se mi zdál velice zajímavý, něco na způsob Matrixu, a byl jsem zvědavý na singapurskou tvorbu. A výsledek? Nic moc. Kyberlink je sice dosti děsivá a realistická představa, ale způsob podání v Matrix Hunteru mi vůbec neseděl, čekal jsem něco více drsnějšího, něco jako Equilibrium (2002). Z příběhu jsem pochytil jen části, kdybych si předtím nepřečetl popis, asi bych se ztratil. Kdo mě však překvapil, byli Genevieve O´Reilly (Dash), a Luoyong Wang (Victor). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No asi takhle tenhle film má jeden zásadní problém a to že se jmenuje Avatar, což plno lidí na csfd nepřekouslo(i přes to že tohle bylo natočené o dost let dříve), a druhý název je Matrix hunter. Bohužel názvy tenhle film prakticky samy zničily. A přes to se nejedná o nic extra špatného. Nemůžu sice koukat na špatný herce a šíleně debilní hudbu, ale efekty i akční scény jsou na úrovni a dá se na ně dobře koukat. Viděno bez újmy na zdravý. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Singapuru. (GASTON73)

Reklama

Reklama