Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (393)

liskam 

všechny recenze uživatele

To jsem se zase pěkně nachytal. Člověk, když v trávě po něčem uklouzne, ihned se mu v hlavě vybaví... A sakra, hovno. Podívá se na botu... No jo, je to hovno. Ale přesto stále doufá, že je to třeba něco jiného, slimák, divná hlína, ještě divnější houba, mrtvolka nějakého malinkatého divného zvířátka které žije celý život v trávě, pvc postavička Darth Wadera, nebo něco jiného. Proto si sundá botu a ještě tu věc očuchá.... A když to smrdí jako hovno, tak už je to jasné a člověk může nadávat, jakou měl smůlu. U tohohle snímku je to stejné... začínáte překrásnou procházkou s přítelkyní a plánujete třeba i nějaký ten sex v přírodě...Končí to ale bohužel zcela jinak, jste otrávený, nasraný nad ztrátou času a z toho sexu máte veliký hovno. Za mě 40% ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Fascinující myšlenka a nespočet zvratů, které způsobují silnou závislost na tomto seriálu. I třetí série byla vážně pecka, stále se tam něco děje a napětí by se dalo krájet. Předvídat se zde opravdu moc nedá, no uvidíte sami. A samozřejmě všemu kralují parádní výkony. Dávám čtyři a půl hvězdičky za to, že někdy je čekání na objasnění některých faktů vážně přepáleně dlouhé! You don't take down a conglomerate by shooting them in the heart. That's the thing about conglomerates, they don't have hearts. You take 'em down limb by limb. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mr. Robot rozčeřil vody seriálové produkce a pro mnohé se stal pojmem, neřkuli zjevením. Nelze se divit, produkce věděla, jaký má projekt potenciál a na kterého diváka má políčeno. Hra, kterou tvůrci rozehráli, nachází inspiraci v Palahniukovu kultovním Klubu rváčů. Ti diváci, kteří si svého času nenechali ujít německý snímek Who am I zase zjistí že Mr. Robot vypadá jako jeho rozšířená verze. Klub rváčů na malém prostoru fungoval skvěle, Mr. Robot roztažený do několika seriálových řad se občasnému klopýtnutí nemůže vyhnout a rozvedením některých motivů odhaluje jejich vratkost a celkovou vykonstruovanost. Snaha být za všech okolností fresh a cool a hrát opakovaně na divácky vděčný efekt už na mě místy působí rušivě. Konec konců tvůrci zjevně cílili na mladší publikum, nejsem zkrátka cílovka. Seriál se tváří jako antisystémové dílko se společensko-kritickým zabarvením, jenže jeho kyberanarchistická východiska jsou povrchní a zastírají, že podobný druh revolty by měl devastující účinky na obyčejné lidi a rozhodně by nevedl k nějakému "osvobození". Korporace by podobný útok přestály v nepoměrně lepší kondici. Malek je v hlavní roli ideální volbou, neměl jsem s ním ani nejmenší problém a jeho přítomnost nakonec rozhodla o 4 hvězdičkách a 70 % celkového dojmu. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Po prvním díle jsem byl nadšený. Bylo to neotřelé, živé a zajímavé, potom se to ale stočilo směrem, který mi nebyl moc blízký a to, o čem vyprávěl, jsem už navíc viděl někde jinde a lépe zpracované. Poté si mě seriál zase získal, až když vyložil všechny karty, jenže to už bylo krapet pozdě na to, aby se dalo všechno napravit. Nicméně 2. sérii vyhlížím... ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 95% | Kde lépe přidat první komentář po 13ti letech, než u jednoho z nejlepších seriálových počinů poslední dekády? :) ~ Mr. Robot je projekt u kterého tvůrce od první minuty věděl, kam přesně se chce dostat a jde to zatraceně poznat. Ať už jde o netradiční kompozici jednotlivých záběrů, kdy často vidíme postavy v nepřirozených pozicích nebo pomalé rozplétání složitých vztahů mezi aktéry, všechno slouží svému účelu - vtáhnout nás co nejvíce do světa hlavního protagonisty, aby jsme i my tak trošku pocítili pocity osamění a odloučení od světa, kterými si Elliot prochází. Trošku škoda, že je prostředek příběhu kapku natahovaný a určitě by se dal zkrátit, aby zůstalo to podstatné a celé to mělo lepší tempo. Když ale pomineme místy pomalejší tempo a dostaneme se například k experimentálnějším dílům (sitcom, long-take, epizoda bez dialogů nebo divadelní hra), byl jsem v sedmém nebi a tetelil se blahem, že mi Esmail servíruje něco, co jsem ani doteď nevěděl, že mi chybělo. Naštěstí v podstatě celá poslední série funguje bezchybně a soustředí se už jen na důležité dějové linky, takže celé finále jsem si neskutečně užíval a u posledních pár epizod jsem přestával vnímat realitu, jak moc jsem byl vtažen do tohohle brilantně vystavěného světa. To, že mě seriál dokázal i na úplném konci stále překvapovat dějovými zvraty a odhaleními, už jen přidává třešničku, na už takhle neuvěřitelně chutný dort. Když pak přišlo na to, rozloučit se s tímhle seriálem.. nechtělo se mi, opravdu se mi nechtělo... "Come on. This only works if you let go too..." ()

Galerie (663)

Zajímavosti (58)

  • Herci absolvovali semináře o hackování na přípravu své role. Rami Malek (Elliot Alderson) navíc kurz v psaní pro scény, které zahrnují programování. (Axarus)
  • V pilotnom diele, keď sa hlavný hrdina zamýšľa nad tým či má zmeniť alebo ponechať IP adresu útočníka, vytiahne lístok s IP adresou 218.108.149.373. Takáto adresa však nemôže v reálnom svete existovať. (Hexicek)

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama