Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Materiálne zabezpečený muž menom Jack (Henry Rollins) má najradšej samotu a dlhý spánok. Jeho jediným koníčkom je hra Bingo a jedinou povinnosťou zaobstarať si potravu. Už dlhší čas si všíma, že ho sleduje skupina chlapov, ale vždy si s nimi dokáže poradiť, takže pre neho nepredstavujú hrozbu. Všetko sa však zmení vo chvíli, keď sa dozvie, že má dcéru Andreu (Jordan Todosey). Jeho život sa po jej príchode mení zo zabehnutého stereotypu na nezastaviteľnú jazdu. Skupina prenasledovateľov si totiž uvedomí, že Jackova dcéra by mohla poslúžiť ako dobrý spôsob, ktorým by sa k nemu mohli dostať a navždy ho odstrániť. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zábavný brak o nemluvné živé tkáni na živé kostře (věta: „I´ll be back.“ tam dle mého nebyla jen tak náhodou), jenž intenzivně pátrá po Adamově vnučce a své znamení (vytetované slunce přes záda) dovedně zakrývá v maskérně.. Equalizer na biblický způsob zaujal svou jinakostí, suchým sarkasmem i porcí bizarního násilí. Často užívané sousloví „role ušitá na míru“ beru jako klišé, ale tady to Henrymu padlo jak policejní uniforma v klipu „Liar“.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Henry Rollins je neskutečný démon.Z jeho postavy sem dostával záchvaty smíchu a doslova si ho zamiloval.Tenhle nenápadný film s velkolepou pointou měl určitě navíc.Mrzelo mě, že režisér zbytečně šetří násilím a vynechává scény.Proč třeba nebyla ve filmu vidět ta přestřelka v bistru nechápu.Film není pro masový publikum a tyhle zpátečky film neskutečně brzdí celou stopáž.Z námětu smrdělo velké Hollywoodské béčko nebo dokonce seriál, ale Krawczyk si natočil svůj malý film, který jde svou cestou a kdyby měl větší odvahu, 5* bych rozhodně nešetřil, protože miluju cynický a bezohledný humor v porci neskutečně brutálního násilí.Za mě milé překvapení.70%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že objektivně si to ty čtyři hvězdy zaslouží za pokus o originalitu a v podstatě napínavý příběh. Je fakt, že kolem 37. - 40. minuty jsem měl problém koukat dál, to když dojde na jedno z prokletí, ale když to člověk vstřebá - ono v tom kontextu to ostatně do děje zapadá, tak se už může bavit skvělým nadhledem, docela slušně podanou mytologií, a dobrými poznámkami hlavního hrdiny a v jednu chvíli i jeho dcery. Jinak ten film není jednoduše zařaditelný - k výše uvedeným bych dal i thriller -, protože neustále osciluje mezi několika žánry, ale přitom uvěřitelně a dává to smysl. Právě proto se těžko k filmu píše něco víc, protože by to byl spoiler na spoiler, a čím míň toho divák o filmu předem ví, tím lépe, protože o to víc bude překvapen. Líbila se mi atmosféra, bingo, nadhled. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina mě moc nebrala. Henry Rollins absentující na jakoukoliv mimiku byl sice výborný a pár fórků s béčkovými gangstery mělo něco do sebe, ale celkově se film až moc táhl a uspával. Vše se změnilo s únosem. Ne že by se tempo nějak výrazněji zvýšilo, ale Rollinsova postava Jack se vydá na krvavou cestu, která je v kontrastu s přetrvávající utahaností místy až dokonalá. Spokojený jsem byl nakonec i s vysvětlením, co je Jack vlastně zač, ačkoliv se nejedná o nic světoborného a někdo to dost možná i čekal. Sice bych si podobnou tématiku dokázal představit v jiném zpracování a první polovina hodně mrzí, ale ve finále jsem byl nakonec spokojen. 70% ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě napínavý a strhující snímek, u kterého jsem si snad poprvé za svou "filmů-sledující kariéru" uvědomil, že je skoro konec filmu a já jsem ještě ani nehrábl do misky s brambůrkami. Tak moc jsem byl do filmu zakoukaný. Henry Rollins svou roli ztvárnil naprosto bezkonkurenčně a chladně, tak jak to mělo být. K tomu opravdu klobouk dolů. Snímek a především jeho nápaditost a oproštění se od stereotypu měli určitě na víc, ale já jsem i tak velice spokojen. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama