Reklama

Reklama

Německá mládež

(festivalový název)
  • Francie Une Jeunesse Allemande (více)
Trailer
Francie / Švýcarsko / Německo, 2015, 93 min

Obsahy(1)

Poválečná generace se na konci šedesátých let začala bouřit. Patřila k ní i novinářka Ulrike Meinhofová, právník Horst Mahler, filmař Holger Meins, Gudrun Ensslinová a Andreas Baader – zakladatelé Frakce Rudé armády (RAF). Film sestavený z archivního materiálu popisuje jejich cestu od politické angažovanosti k terorismu i reakce německé vlády. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Možná, že jsou někde uloženy ještě další materiály o Německu končících 60. let, ale to vůbec není podstatné. Tento dokument i bez nich vypovídá o politickém či intelektuálním pozadí tehdejšího Německa tak sugestivně, až z toho mrazí. RAF najednou není jen nějaké encyklopedické heslo, ale zatraceně živé hnutí, jejímuž vnitřnímu vývoji se dá snadno porozumět. Périotovi se tak povedlo to, o co se (leckdy marně) snaží režiséři hraných historických filmů za pomoci různých fabulací. Důkaz této mistrné práce je zřejmý: záběry a scény tu režisér vybral a seřadil za sebe tak dobře, že do výsledného filmu vůbec nemusel zasahovat jakýmkoli komentářem. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný film systematicky analyzující německou situaci přelomu šedesátých a sedmdesátých let. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Stegman***** to správně popsal; jen na rozdíl od něj: čím toho vím o tomto fenoménu víc, tím méně mu rozumím. Rozhodně se tu nejednalo o "válečný" dialog mezi Ulrikou Meinhofou a Helmutem Schmidtem. Možná to ale byla poslední možnost k zastavení kolektivní hybris, překračující již všechny meze. Když si pečlivě poslechneme všechny promluvy Ulriky Meinhofové, sotva shledáme, že je něo zásadně špatně, včetně prohlášení o vězeňském mučení. Andreas Baader je ve filmu naopak zobrazen jako bezvýznamná figurka. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama