Reklama

Reklama

Aminin profil

(festivalový název)
  • Kanada Gay Girl in Damascus: The Amina, A Profile (více)
Trailer

Obsahy(1)

Amina, atraktivní dívka syrsko-amerického původu, začala na počátku arabského jara psát blog, který reflektoval aktuální dění v Sýrii. Už jeho samotný název „Lesba v Damašku" upoutal pozornost a odkaz na jeden z Amininých prvních příspěvků v amerických novinách zajistil blogu slušnou čtenářskou základnu. Proto když se svět prostřednictvím její on-line přítelkyně dozvěděl o Aminině únosu tajnými službami, mnoho lidí se zapojilo do kampaně za její propuštění. Co se na počátku jeví jako příběh o osobní odvaze lesbické aktivistky, změní se kvůli několika nečekaným zvratům v originální přípěvek do debaty o síle sociálních sítí, které jsou schopné manipulovat vztahy mezi lidmi a jejich identitami. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Příběh o drsnosti internetového "podsvětí". 21st century je stoletím anonymity a neustále se vyvíjející technologie více a více napomáhají k větší anonymitě každého InternetUsera. Tento příběh je bohužel pro někoho smutným, pro leckteré úsměvným příkladem, jak jedna věta od neznámého člověka kdesi v Pískostánu dokáže pohnout celým světem. Média Média Média - říkám to furt, že jsou to pěkný svině! Dříve se člověk měl pokojně a klidně, protože o ničem, co se ve světě událo, nevěděl. Dneska ví i to, kde si jakej ratlík uhovní na chodník. Je to dobře? Je to špatně? Shlédni dokument a odpověz si na to. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Příběh sám o sobě je velice zajímavý - zvlášť pro někoho, kdo jej neznal. Mě osobně nejvíce zaujal pohled, z kterého byl vyprávěn, tedy z pohledu přítelkyně Aminy, tím příběh dostal daleko vážnější a smutnější tón, než jaký mohl z objektivního hlediska mít. Je také skvělé, že se tvůrkyně o daném tématu bavila se zasvěcenými a do věci zapojenými lidmi, díky čemuž je daleko jasnější, jak velký rozsah tato kauza měla. A ve filmu se také objeví i mnoho velice zajímavých myšlenek o válce v Sýrii, "problematice" LGBT a jejich neatraktivnosti a jiných, což snad pomůže zmírnit dopad kauzy. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama