Reklama

Reklama

That Sugar Film

Trailer 1

Obsahy(1)

Damon Gameau se vrhá vstříc experimentu, ve kterém hodlá dokumentovat účinky potravin s vysokým obsahem cukru na zdravé tělo. (geklon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pravdivý, poctivý dokument, podávající skutečné informace formou nejen zábavnou ale i pochopitelnou pro diváka, kterého zdravý životní styl výrazně nezajímá a ve všech těch výrazech, termínech a faktech se tudíž orientuje třeba jen minimálně. Živit se jako výživový poradce, je tenhle film jeden z prvních povinných tipů, co bych klientovi doporučila k nastudování si. A přesně tak, povinně by to měli pouštět rodičům, za léta práce na hospodě jsem nevyšla z údivu, co rodiče do dětí nejraději cpou, to už by jim fakt měli dát pivo a udělali by lépe. Osobně se o pohyb, stravu a celkově healthy lifestyle zajímám už dlouhodobě, mám o tom načteno mnoho poctivých i blábolících knih a pro That Sugar Film musím zvednout palec hore, že je poctivější, objektivnější a pro diváka informativnější než třeba Super Size me, nebo Fast Food Nation. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, jsem Damon a dřív jsem hodně kouřil, pil a žral trash, protože jsem měl všechno v píči a nic mi nechybělo. Pak jsem poznal afektovanou čůzu, která mě zasvětila do kouzla alternativní výživy, takže teď pořád dlabu avokádo a jsem plný nově nalezené radosti a energie. A protože změna životního stylu mě nepřekvapivě vybavila mesiášskym syndromem, povím vám něco o tom, proč jsem uvědomělejší než vy ostatní a jak byste měli žít jako já. Vím, že dokumenty Murdocha mají úspěch a já jsem přesvědčen o tom, že moje hyperaktivní demence se dá zaměnit se smyslem pro humor, servíruju vám tak tento srandovní pop-dokument, který dozajista upoutá vaší pozornost, a to zejména tím, jak nejsem schopný do filmu přidat záběr bez nějakého post produkčního stock nesmyslu. Poučíte se v něm, zjistíte, jak si trávíte své vlastní tělo a proč jste vy všichni, kdo žerete cukr tlustý. Včetně těch, co žerou cukr a tlustý nejsou. A vůbec." ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, určitě to není nejobjektivnější dokument, který kdy uvidíte, ale to nebude žádný, rozhodně je to jeden z nejzábavnějších a jeden z těch, které vás donutí přemýšlet o tom, co vlastně jíte a co byste možná tolik jíst nemuseli. Některé scény jsou skutečně drsné a budete na ně chtít zapomenout. Ale ono to nepůjde. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem si někdo fakt vyhrál. Není to násilná propaganda, nebo sebestředná agitka, jako např.Cukr-blog, fakta jsou v tomhle filmu podaná hravě (někdo tady píše, že až moc názorně, to ale mně osobně vůbec nevadí, informace o tom, jak se cukry přeměňují na tuky, jak probíhá látková výměna, jak přesně pracují játra a slinivka atd,jsem slyšela/četla/viděla mockrát, ale stejně mám někdy pocit, že tomu úplně nerozumím, takže větší míra názornosti neuškodí), vtipně, ale zároveň celkem odstrašujícím způsobem, takže svůj účel to plní. Navíc Damon Gameau není vůbec tak afektovaný a nesympatický jako tvůrkyně již zmíněného Cukr-blogu, takže se na to dá dívat bez negativních emocí vůči ústřední postavě. Plus hudební složka (včetně závěrečného vtipného videoklipu) a vizuální nápaditost... Za Stephena Frye (byť je tam asi jen 5 minut) a skladbu od mé oblíbené písničkářky Jollie Holland dávám ještě tu pátou hvězdu. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Potkal jsem v životě hodně lidí, co si ujížděli na zdravém stravování. Většinou do dvou minut stočili řeč na tohle téma a pak jsem si vyslechl dlouhý upjatě sebestředný, povýšenecký monolog. Průvodce tímhle filmem je přesně takovej exhibující egoistickej idiot a dělat mu 90 minut společníka mi bylo utrpením. Dokument je silně manipulativní bez jakékoli snahy o objektivitu, přímočaře a zábavnou formou vysvětluje , co cukr v těle dělá a dokola stále opakuje, jaký že je to Satan. Zdravým lidem tohle strašení bude asi protivné, pro fanatiky se možná stane kultem a pro nás tlouštíky, kteří si cukrem zničili zdraví a snížili tak kvalitu svého života, slušnou motivací ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama