Reklama

Reklama

Hongkong, hvězda Dálného východu

(TV film)
  • Francie Hong Kong, star de Chine (více)
Francie, 2007, 52 min

Obsahy(1)

Fascinující výprava do nitra Voňavého přístavu. Hongkong je místem, pulzujícím neuvěřitelnou energií, jež vstřebalo mnoho vlivů i kultur, ale nezapomnělo na své vlastní tradice a historii. Mrakodrapy i úzké uličky s tradičními stavbami, ohromující neonové reklamy, soupeřící s rozzářenými výlohami obchodů, stavební dělníci, hemžící se na lešeních z bambusových tyčí, přeplněné autobusy, popojíždějící v zácpě houkajících náklaďáků, dodávek i limuzín, mezi nimi rachotící motorky, jízdní kola a občas i rikši – to vše je moderní Hongkong. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o Hong Kongu. Jedná se o méně záživný projekt. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Chcete-li uzřít dokumentární a dokumentaristické peklo, tady je.----------- Naprosto nezvládnutá záležitost zanechávající toliko snaživě rektoskopické miasma. ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

pěkné záběry moderního města, ale nutno říci, že celkově mi to přišlo trošku nudně pojaté a lehce odtažité ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľkomesto tak pulzujúce preľudnenou energiou a megalomanskými nápadmi, že by si zaslúžilo lepšie spracovanie. Pre laika, snažiaceho sa pachtiť atmosférou komentujúcich uličiek Hong Kongu, stále v celku svižný a entuziastický počin. Ale potenciál je bezhraničný. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama