Reklama

Reklama

Lovec žraloků Chase musí svému bratrovi pomoct zabít žraloka, který snědl vzácný diamant. Jejich cíl ale komplikuje skupina drsných gangsterů, která má o klenot rovněž velký zájem... Chase Walker pracuje jako lovec žraloků, je sukničkář a vede bohémský život. Jednoho dne u něj zazvoní advokátka Jasmine a odveze ho k jeho nevlastnímu bratru Jakeovi. Z Jakea se stal gangster, který má nevyřízené účty s mafiánem Nixem. Od Chasea požaduje zabít krvelačného žraloka přezdívaného Černá ploutev, který mu sežral jeho diamant, patřící k nejdražším na světě. Chase nabídku přijme a Jasmine mu jde ukázat místní pobřeží. Chase si pak začne připravovat plán útoku na žraloka. Ten mezitím zaútočí na několik lidí v místním přístavu. A Chase záhy přepadne několik mužů a unesou ho. Je odveden k Nixovi, který mu vyhrožuje: pokud nedoručí zadržený diamant jemu, zabije ho... (TV Prima)

(více)

Recenze (24)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

I když plakát vypadá prďácky, tak tohle bylo bohužel jenom blbý, špatný a nudný, ale nikoliv zábavný. Žraločí zetka už tu byli v několikrát obměněný formě tolikrát, že už tady doslova končí veškerá sranda. Dneska každej ulítává na Sharknadu, ale to po pravdě taky není žádnej zázrak. Pár situací tu možná lehce pobaví občas se člověk zasměje nad zoufalostí tvůrců, ale to je všechno. Žánr trash bohužel začíná být nenávratně mrtvej.15% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sheldon Wilson se stal nejpilnějším přispívatelem do scifi – hororové Maneater film Series, kterou obohatil hned o několik kousků. Bohužel se nedá říci, že by šlo zrovna o kvalitní filmy, ale spíše podprůměrné céčkové záležitosti. A ani tento rádoby akční kousek se žraločí tématikou rozhodně nepatří mezi ty dobré. Spíš než na akční horor bych to viděl na akční dobrodružný thriller ve stylu Temného přílivu (Dark Tide) z roku 2012 a to nejen svou mrzkou kvalitou, ale i jen nepatrným otřením o hororový žánr, leč oba filmy jsou oficiálně vedené i v něm. Ani v tomto filmu se žraločích útoků moc nedočkáme a když už, tak většinou mimo záběr kamery. Asi nejvíce zajímavá je animace v úplném začátku. Potom už diváci spíše sledují jen hodně slabou akční (dobrodružnou) zápletku, plnou nezáživných dialogů, marných pokusů sbalit atraktivní právničku, pěstních soubojů s mafiány a téměř nezničitelného bosse – kterého ztvárnil „Mumie“ Arnold Vosloo. Divákům je nabídnuta jedna podvodní pasáž, při které inteligentní žralok naláká Chase a Jasmine do vraku lodi – ta má i vcelku snesitelnou atmosféru, ale jinak je to doslova bída. Spíše se musíme spokojit s hašteřením hlavní dvojice, mezi kterými to postupně začne jiskřit, jenže nevím, jestli zrovna romantiku potřebuju ve žraločím filmu. Hlavní hrdina by se však rozhodně hodil třeba do takových Čelistí, protože na žraloky chodil zásadně jen v riflích s nožem v ruce. Sheldon Wilson tak po vcelku dobrém Scarecrow (2013) natočil další ubohou céčkovou záležitost, kterou stačí vidět opravdu jen jednou, nebo se jí raději rovnou vyhnout větším obloukem. Hon na žraloka prostě jako akční horor nefunguje vůbec a není ani moc dobrým dobrodružným thriller. Několik světlejších okamžiků by se tu našlo, ale to je tak vše. Jeden z nejslabších filmů z celé Maneater série. 30% ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Tohle není akční film, ale trapná užvatlaná hovadina. Je to o tom, že velký gorilý muž, vrásčitá baba s obrovskou prdelí a neschopný skřítek celou dobu kecají a kecají a stále kecají. Taky občas plavou a ve vodě je žralok, který připomíná dětskou hračku na klíček. No hrozná blbost. Na druhou stranu jsem to s mohutným přetáčením dokoukal do konce a sic debilní, až tak to neškodilo. Za střízliva bych to ale nedal. (32%) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte žraločí horor, hoci len béčkarský, rýchlo zaraďte spiatočku a cúvajte. Hon na žraloka je skôr (céčkarský) mix akcie, humoru, exotiky a romantiky, kde hrá žralok naozaj len druhé husle, často z deja mizne doslova na desiatky minút (!) a jeden masaker s ním dokonca nevidíme, iba počujeme, ako o ňom neskôr hovoria preživšie postavy (!!). Nepatrný bod k dobru za sympatického hlavného hrdinu, ktorý sa podobá na Chrisa Hemswortha. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O žraloka tu moc nejde a děj se spíš soustředí na bruslení hlavního hrdiny mezi padouchem, ještě větším padouchem a krasavicí, ale mě to ani tolik nevadilo. Hlavní hrdina je sice poleno, jehož netalent by se mohl vystavovat, ale ta prkenná snaha baví. Navíc Erica Cerra je k sežrání a Imhotep tady zase řádí, ačkoliv už to není co za mlada. Překvapivě funguje i, byť občas křečovitý, odlehčený tón a pobaví závěrečná povinná bitka s parybou. Celkově překvapivě koukatelné céčko. 50% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Postavy mluví ve filmu o žralokovi jako o rybě, ale ve skutečnosti se jedná o paryby. (rakovnik)
  • Když asi v 15. minutě mluví Chase (Derek Theler) s Jasmínou (Erica Cerra), leží Chase nejdříve na sluníčku a opaluje se. V tom samém hovoru, zabraném z ale z dálky, leží Chase ve stínu. Je tedy vidět, že záběry byly pořízeny v jiné době. (rakovnik)

Reklama

Reklama