Reklama

Reklama

Mýtus o neposkvrněnosti

  • USA Purity Myth, The

Obsahy(1)

V USA sílí fenomén předmanželské sexuální abstinence. Zřejmě jako protilék na hypersexualizaci americké kultury. Co se skrývá za tímto společenským jevem? Každý rok se v téměř každém americkém státě pořádají tisíce plesů neposkvrněnosti, kde mladé dívky dávají svým otcům slib předmanželského panenství. Američtí daňoví poplatníci zaplatí každým rokem asi 50 milionů dolarů na školní programy týkající se přísné abstinence – od roku 1996 to činí téměř půl miliardy dolarů. Vůdčí osobnosti společnosti, prosazující tento návrat k neposkvrněnosti, věří, že sex je největším zdrojem nebezpečí pro mladé ženy. A jako léčbu předepisují návrat k tradiční roli pohlaví. Během tohoto procesu se oživuje značně zastaralá představa o sexualitě žen. Je to nebezpečné, protože se potlačují práva žen na vlastní prožívání, vlastní přirozený sexuální život. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Jsou různé typy feminismu a také různé konzervativní ideologie. V každé filosofii jsou nebezpečné proudy. Teď jde o to, která zvítězí v politice. Je třeba vidět sexualitu a společnost komplexně. Neuvážený sexuální život není vhodný. Samozřejmě rituální, až obsesivní přístup k ženskému panenství je hlavně politikum (jde o náboženskou tradici atd.). Prostě to chce zdravý přístup a selský rozum od žen samotných /pokud je tedy něco takového možné :) /. 54%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Extrém, čo sme tu videli, ale bezbrehá uvoľnenosť je extrém. Takže dokument je jednostranný: https://dokumenty.tv/mytus-o-neposkvrnenosti-dokument/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Další vydařený kousek z kulturní války v USA mezi konzervativci a přistěhovalci. Málo minut bylo věnováno zdravotní škodlivosti antikoncepce. Padla jen zmínka o rakovině. Objevují se zde hlášky jako "feminismus výrazně zvýšil počet nešťastných manželství", "feminismus prý zatracují bílí mrzutí starci", "můžeme mít dárce spermatu, nemusíme. Vdát se či ne. Mít či nemít děti", "když jí dáte balení antikoncepce, okamžitě se z ní stane zhýralá prostitutka s neukojitelnou chutí na sex na hranici nymfomanické orgasmistické nevázanosti".  O omlazování vagíny jako o "druhé šanci ženy"  jsem ještě neslyšel. Jíst kuře u moře je opravdu škoda. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama