Reklama

Reklama

Prožít si své peklo

  • Francie À chacun son enfer (více)

André Cayatte natočil tento film s vědomím, že hlavní role, postava matky, které unesou dítě, je hratelná. Ale jen jednou herečkou. Nikdo, zdá se, neumí beze slov zahrát pohled plný poznání, žalu a hrůzy tak, jak to předvádí Annie Girardot ve své vrcholné formě. (moudnik)

Recenze (71)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Strhující francouzské drama které ve vás zanechá velmi silný dojem. Anne Girardot předvadí neúvěřitelný výkon, do role zoufalé matky se opravdu vžila a na jejím místě si nedovedu nikoho jiného představit něž jí. Kdo film viděl ví o čem mluvím a já raději končím abych nevyzradil závěrečnou pointu. Mohu snad jenom dodat poslední 5 slov: TENHLE FILM SE MUSÍ VIDĚT!!! ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Něco takového bych nikdy v životě nechtěla zažít a nikomu to ani nepřeju. Pocit matky, která si prožije peklo, když jí unesou dcerku, aby pak zjistila ještě něco mnohem horšího, musí být naprosto strašný. Chápu a dokonale rozumím tomu, jak nakonec všechno vyřešila. Annie Girardot podala strhující výkon. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Annie Girardot byla v sedmdesátých letech jedinou francouzskou herečkou, která hrála jenom a výhradně hlavní role. Prožít si své peklo je jedním z vysvětlení, proč to tak bylo a že je to naprosto v pořádku, na prahu padesátky byla ve vrcholné herecké formě. I když i tady jí sekundovala řada dalších velmi dobrých herců, ona celý prostor naprosto bravurně ovládá. Scéna s pytlem je viditelná v každým béčkovým seriálu s tématem únosu, ovšem tady je to povýšeno na maximální prožitek, excelentní výkon a pro diváka neskutečné napětí. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dynamické zrútenie sna o bezproblémovej rodine prostredníctvom krimi motívu unesenej dcérky. O hereckých výkonoch sa zvyčajne nejako nerozpisujem, ale Giradotka tu nemá chybu. A aj keď som zástanca pôvodného zvuku, myslím, že v tomto prípade jej výkonu a všeobecnej obľúbenosti filmu v česko-slovenských luhoch a hájoch značne napomohol Galatíkovej kinodabing :). ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Niekedy ozaj druhých nechápem. Videl som matku, ktorá predstierala, že hľadá svoje dieťa, pritom ho zabila, videl som ľudí, ktorí stratili svojich blízkych, najmä deti ako sa správali, no nikdy by som si nepomyslel, že to niekto v tak ťažkom príbehu môže zahrať takto chladne ako Annie Girardot. Neveril som jej plač, neveril som jej žiadne emócie, vlastne ona ich zo seba vydávala minimum a občas som mal pocit, že nikoho nestratila. Chápem, že niektoré veci dokážu ľudí ako sa vraví vykoľajiť, najmä keby našla tú svoju dcéru mŕtvu, ale ani to hľadanie nebolo uveriteľné, aspoň keby ju ten jej chlap odviezol aspoň do tej televízie, ale vyzerala byť fajn a nie zrútená, proste mi to pokazilo film a ono to na tom vlastne stálo, na tých nekonečných minútach, strese, strachu, smútku. Američania občas preháňajú, chápem, že tu Francúzi asi chceli istú chladnú atmosféru navodiť, no na mňa slabé, bez precítenia. Záver je možno v niečom ohromujúci, no aj ten záujem ľudí a médií vo filme je podľa mňa prehnaný. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve svých pamětech Annie Girardot (Madeleine Girard) vzpomíná, že natáčení mělo těžký dopad na její osobní život. Rozešla se s tehdejším životním i hereckým partnerem Bernardem Fressonem (Bernard Girard) a i s režisérem Andrém Cayattem, s nímž se nepohodla kvůli závěru filmu, který jí připadal příliš drastický a depresivní. (vesper001)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama