Reklama

Reklama

Převýchovný tábor

(neoficiální název)
  • Filipíny The Big Bird Cage (více)

Recenze (8)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ďalšia skvelá filipínska jazda, tentokrát s rozkošnými revolucionármi, ktorí vidia jedinú cestu k revolúcii v oslobodení ženskej väznice, kde sa musí infiltrovať ako vždy masakrálna Pam Grier. Napriek nízkemu rozpočtu je to remeselne paráda a casting je zase výborný a to vrátane malých rôl. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Ženy idú z basy pracovať ku cukrovej trstine na vyvýšených poliach zaliatych vodu (paddy fields) po schodíkoch s pekným výhľadom na krajinu a dramatickou hudbou. Prostredie prírody je tak najkrajšie z WiP trilógie Pam Grier. Vo flashbacku vidíme Pam Grier spievať a Sida Haiga jej robiť gitarový doprovod. Jeto však dobre zamaskovaný stickup. Zažívame pri tom drzé aj humorné situácie a hlášky. Film sa snaží vyvolať väčší dojem, ako ponúka = autonaháňačka je točená s pohľadom kamery na taxík zboku, len na postavy, ktoré vidno bočným oknom, čiže akoby za tým ďalším bočným oknom šlo filmové plátno, ktoré nahrádzalo akčnú jazdu, ktorá by viac stála. Takisto súdny proces so ženou v červenom. Nevidíme troch mužov, ktorí sa o nej bavia na súde, len jej tvár a ich tiene. Vo väznici tentoraz vládnu muži. Z technickej kvality mi vadí využitie toho druhu strihu pripomínajúceho otočenie strany, čo vyzerá dosť béčkovo, aj keď film béčkom je. Súboj Pam Grier s nožom vs. Sid Haig s veľkou rybou však baví. Zločinci sa rozhodnú pre revolúciu zohnať viac žien ako je hrdinka hraná Pam Grier. Kde inde, ako vo väzení. Film si škrtá povinné časti príbehového vývoja vo WiP filmoch. Nerobí to ale s veľkou invenciou. Súboje v bahne viac unudia, ako pobavia. Charaktery sú jednoduché, dej predvídateľný, ešteže to ozvláštňujú niektoré zábavné scény. Najlepší príspevok z väzenskej trilógie Pam Grier, ale stále podpriemerná slabota. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hvězdou tohohle filipínského wip exploaťáku plného (polo)nahých žen není překvapivě Pam Grier, jako spíš neskutečně odvázaný Sig Haig. Každopádně Jack Hill byl v tomhle žánru jako doma. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Druhé Hillovo WIP exploitation, odehrávající se někde uprostřed Filipínské džungle v ženské pracovním táboře, kam jsou posílány ženy za trest....Veze se zhruba na stejné vlně s "Big Doll House", "Amazon Jail" nebo" Women in Cellblock 9". Film nemá sice tak exploidní náboj jako jiné, není ani tak drsný co se týče trestů a mučení (i když pověšení za pramen vlasů muselo bolet), ani zde není vidět tolik nahých těl a sexu ale hraje v něm božská vůdkyně Pam Grier (úžasná se saprem nakonec), její milenec, vtipný Sig Haig (přezdívaný Django) ale hlavně pro mne dosud neznámá dlouhonohá brunetka (modelka-to se hned pozná Anitra Ford), to bylo opravdu božské stvoření, radost pohledět svou inteligencí a osobitým šarmem, všechny dostala a nakonec se také jako jedna z mála zachránila...Film obsahuje i špetku zdravého vtipu, akce vzpoury nakonec je natočená dobře, rozhodně stojí za vidění, doporučuji! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Big Bird Cage je posledním filmem z trojice filipínskejch WIPek s Pam Grier. A a mě v určitým směru asi taky nejlepší. Pokusím se vysvětlit proč. Oproti The Big Doll House vyměnil režisér Jack Hill ženský herecký obsazení(samozřejmě až na Pam Grier). Taktéž už tu nejsou dozorkyně ale čistě jen dozorci. Zůstal Sid Haig. Dokonce tu tvoří s Pam Grier mileneckej pár. Je pravdou, že oproti dvěma předchozím WIP filmům Women in Cages(režisér Gerardo de Leon) a The Big Doll House(režisér Jack Hill jako zde) tenhle film jasně prohrává co se týče mučení. Až na věšení za vlasy už tady snad nic jinýho nebylo. Na druhou stranu oceňuju, že byl film pojatej komediální formou. Což jsem snad u jinýho WIPka neviděl. Najde se tu pár vtipných situací(záměrně) i vtipných hlášek. Povedená a dobře natočená byla i příprava a posléze samotná vzpoura. Hodnotit budu spíš v rámci téhle filipínské WIP trilogie s Pam Grier a tomuhle kousku ty 3slabší hvězdy dám...VIVA LA REVOLUCION... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama