Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Hubatý priesečník blaxploitation a rape and revenge filmu, prepájajúci všetky Foxy Brown, Shaftov a Blaculov so širším, drsnejším a sadistickejším svetom Thrillerov: Drsných filmov, Plutia na hroby ai. , pričom Coffy v každej komparácii a kombinácii vyjde ako definitívna jednička. A nemožno aspoň vágne nespomenúť azda najlepšiu expozíciu medzi blaxploitation snímkami. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dávám sice tři rudé stárs, ale musím dodat, že to rozhodně není šedej průměr. Ten film překvapivě funguje a přes svou nepopiratelnou brakoidnost (naivitu, zkratkovitost, přímočarost, stylizaci..) je v mnoha ohledech zvládnutej tak, že by nejeden "Áčkař"mohl závidět (hlavně po technické stránce).. Pam Grier není krásná úplně na první dobrou, ale je v ní něco živočišně provokativního a s brokovnicí ji to prostě sekne.... Jinak potěší takové ty xichty jako Sid Haig, A. Arbus, R. DoQui.... Vždycky když na tyhle filmy koukám, tak je mi vlastně líto Tarantina, kterej pořád točí pocty a odkazy, ale v těch jeho rafinovaných onaniích (jakkoliv je to zábavné a kvalitní) se nakonec vždy tak nějak vytratí ta esence řízené blbosti, která z těchhle braků dělá ty magické kultovky.. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pam Grier je vo svojej roli čiernej pomstiteľky naozaj skvelá, no nebyť zámerných záberov na jej obnažené a polonahé telo každých desať minút, tak tento príbeh z priemeru nikdy nevystúpi. Ostatní herci sú ale naozaj mizerní. Pomsta v ženskom prevedení má naozaj inú príchuť a postava Coffy je jasným príkladom, takže nejaký hlbší príbeh nečakajte. Niektoré brutálne scény naozaj vyrážajú dych a priradenie k filmovému kultu je preto prirodzené. 70%. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Hodnotím až v roce 2012, tak asi už jsem zvyknut na jinší věci, než na které byly lidi zvyklí v roce 1973. Ze současnýho pohledu mi film připadá koukatelný, ale ničím výjimečný. Prostě průměrný. Sem tam nějaké to ňadro venku potěší, ale před těmi 40 lety by to se mnou asi dělalo víc. Dnes jsou přeci jenom kozy všude. Vkus asi taky trochu změnil. Obnažený herečky jsou sice fajn, ale znám kupu rajcovnějších typů. No a pak je v tom nějaký ten motiv pomsty a drogy, a to už nestojí za zmínku vůbec, protože o tom byla už nespočetně filmů. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Nechci opakovat zde již řečené, ale Pam Grier byla fakt něco...Milovníky M*A*S*He jistě potěší psychiatr Sidney Freedman (A. Arbus) v roli mírně perverzního mafiánského bosse. Mezi dobré hlášky určitě počítám: "Radši budu feťák, než nikdo!" A když už jsme u toho, nedovedu si představit, že by někdo nepoznal, že si místo "ejdže" připravuje cukr, navíc by si takto vzniklý karamel těžko dopravil do žil a kdyby se mu to nedej bože podařilo, tak by to teprv byla legrace... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen za pouhých 18 dní. (Karlos80)
  • Schovat zbraň do Coffyina afra vymyslela sama představitelka Pam Grier. (Caelos)

Reklama

Reklama